Reklama

Súd zakázal neoprávnené šírenie Markízy v Českej republike

Prevádzkovateľ slovenskej komerčnej televízie Markíza získal prvé predbežné opatrenie z dôvodu nelegálneho šírenia programových služieb Markízy na území Českej republiky.

Sme radi, že súd uznal naše argumenty o protiprávnosti šírenia našich staníc v Česku. Sme presvedčení, že uznávanie práv vysielateľa musí byť rešpektované rovnako ako akýkoľvek iný typ práv,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.
Pokračovanie nižšie:


Cieľom tohto postupu je zabrániť nelegálnemu prenosu vysielania programových služieb Markízy (Markíza, Doma a Dajto) mimo územia Slovenskej republiky. To najlepšie z obsahu najsledovanejšej slovenskej stanice TV Markíza českým divákom poskytuje od januára 2016 kanál Markíza International.

Podobná situácia je aj v prípade staníc českej skupiny Nova, ktoré sú bez jej súhlasu šírené na území Slovenskej republiky.

Rozhodnutie českého súdu a vydanie predbežného opatrenia je jasným dôkazom, že naša stratégia ako v Českej republike, tak aj na Slovensku, kde podnikáme rovnaké kroky, je správnou cestou. Naďalej budeme pokračovať v našom úsilí zastaviť cezhraničné vysielanie staníc skupiny Nova šírených bez nášho súhlasu,“ dodáva Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. choďte raději do přírody a kašlete tady na tyto lživá media .. ja si telku nepustil přez rok a zjistil jsem ,že jsem daleko ve větší pohodě 🙂

  2. Markýza pro českou republiku je vemi oblíbená.A je to škoda že bude končit na Skylinku.
    Ale co se dá dělat.Na druhé straně zas tu máme ještě JOJ a STV.Ještě je otázkou jak na dlouho.

  3. Cele mi to pride komicke. Sud vydal nejake nariadenie ale pre koho? Ved ktori operator ma Markizu v cesku oficialne, nikto. Rovnako ako Skylink. Ak by doslo k najhorsiemu a zacal by blokovat Skylink Markizu na cz kartach, kto zabrani aby si prepli na sk region? Prinajhorsom budu mat dve karty jednu sk a druhu cz. Taka doba tu uz bola. Czechlink/SlovakLink. Kto chce Markizu sledovat aj tak ju bude.

  4. „To najlepšie z obsahu najsledovanejšej slovenskej stanice TV Markíza českým divákom poskytuje od januára 2016 kanál Markíza International“. Túto „múdru“ vetu som si prečítal už mnohokrát, no stále som nepochopil jej význam. Ak by som mal sledovať z Markízy to najlepšie, tak sa radšej 24 hodín budem pozerať na monoskop. Markíza je tragická televízia, Česi o nič neprídu a najlepšie by bolo, keby ju zakázali aj na Slovensku.

  5. Ešte nech sa zdvihnú aj koncesionárske poplatky a návrat do prírody sa podarí.

  6. no keď súd nerieši nič dôležitejšie tak je to hádam v poriadku.Že gratulujem.Jozef B.

  7. Televízie chcú šťať proti vetru….zatial sa to nikomu nikdy nepodarilo a verím že ani nikdy nepodarí. Preto Nova, resp. Markiza si potrebujú na začiatok dobre nachcať sami na seba až potom pochopia system. Rozdelenie československa bolo umelo vyvolane určitou skupinou nezohladňujúc dlhodobe tendencie, rodinné väzby a jazykovú príbuznosť. Ĺudia v jednotlivých krajinach či už SR alebo ČR maju stale rodinné väzby na druhej strane a aj preto sa jednotlivè tv. kanály pozerajú na druhej strane rieky rovnakým dielom. Opatrenie súdu je zdrap papiera kedze jednotlivý operátory vysielajú v oboch krajinach legálne so suhlasom tv. vysielajú v ramci danej krajiny. Jedinou cestou je zmena licencii a jej geopolitická sustredenosť. Oficial ne zaujať k priestoru ako historickému celku. O svojej pôvodnej rozlohe.

Komentáre už nie sú povolené.