Reklama

Telekom testuje na satelite nový dokumentárny HD program

Ponuka platformy Magio Sat, prípadne aj DIGI TV či DIGI TV CZ, by sa mohla v blízkej dobe rozšíriť o nový televízny program vo vysokom rozlíšení (HD). Na satelitnej pozícii Thor (0,8°W) dnes došlo k pripojeniu dvoch nových kódovacích systémov Nagra (1882) a Conax (0B1C), ktoré využívajú práve tieto tri platformy, k programu Nat Geo Wild HD. Jedná sa zatiaľ len o technické testy, doteraz však ani jeden z operátorov zaradenie tohto programu do ponuky nepotvrdil. Rovnako sa kanál nenachádza zatiaľ ani v programovom rastri u dodávaných boxov.
Pokračovanie nižšie:


Testy Nat Geo Wild HD prebiehajú z družice Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 034 MHz. Ide sa o satelitnú kapacitu luxemburskej spoločnosti UPC DTH, prevádzkovateľa platformy freeSAT. Operátori si tak môžu podeliť náklady na distribúciu. Nejednalo by sa pritom o prvú takúto spoluprácu. Z rovnakého transpondéra preberá Telekom napr aj. Sport 2 HD.

Aj keď k Nat Geo Wild HD je pripojený ešte aj kódovací systém Nagra, ktorý používajú operátori DIGI TV SK a DIGI TV CZ, predpokladáme, že sa program objaví najskôr v ponuke Magio Sat.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 034 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Nat Geo Wild HD
Provider: UPC Direct
Kódovanie: Nagra (1882) a Conax (0B1C)

PIDy:
Video: 101 (H.264)
Audio: 110 – hu (MPEG-1), 111 – cze (MPEG-1), 112 – eng (MPEG-1)
PCR: 101
PMT: 100
ServiceID: 30501

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vážená redakcia program Nat Geo Wild HD bude Digi TV Slovakia Magio Sat Digi tv Cz Ďakujeme za pozornosť

    1. #Telekom
      Ďakujem vám Veľmi Pekne konečne sa dostane NGC Wild HD aj do Novej DIGI SK už Čoskoro ale či sa vymení SD verzia za HD Verziu alebo založia balík s názvom Extra HD Dokumenty + Balík to je len vo hviezdách 🙂

    2. hm založiť zase HD balík no neviem to skôr by to mohla byť zámena alebo aspoň verím, že to tak bude. V dnešnej dobe kde je už pomaly 4k vysielanie by malo byť HD už samozrejmosť ako to je teraz s SD.

  2. Roky odsúvaný najlepší program o wild life si konečne nachádza cestu u slávneho telekomu!!
    Kedy bude v ponuke IPTV???

  3. Vážený telekom
    Kedy sa počíta so zaradením NGW HD do IPTV???

Komentáre už nie sú povolené.