Reklama

TV Osem dostala pokutu až 30 tisíc eur

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes udelila na svojom zasadaní pokutu vo výške až 30 tisíc eur prevádzkovateľovi televízii Osem. Dôvodom je porušenie § 32 ods. 4 písm. a) ZVR (čestnosť a slušnosť reklamy), ku ktorému došlo v dňoch 17. a 24. 10. 2015 odvysielaním troch komunikátov iQvíz, ktoré neobsahovali jednoznačné a presné inštruovanie o spôsobe riešenia zadanej úlohy.
Pokračovanie nižšie:


RVR tiež upozornila prevádzkovateľa televízie aj na porušenie zákona § 34 ods. 1 ZVR (zreteľné oddelenie reklamy, rozoznateľnosť a nezameniteľnosť reklamy od iných programov) v súvislosti s vysielaním komunikátu Veštenie zadarmo dňa 24. 10. 2015.

TV Osem je založená na volaniach a SMS správach od svojich divákov, ktorým ponúka hlavne vedomostné súťaže a veštenie. Televízia je dostupná v 1. celoplošnom DVB-T multiplexe, na satelite ASTRA 3B (23,5°E), kde vysiela nekódovane (FTA). Nachádza sa aj v ponukách vybraných káblových a IPTV operátorov ako aj v satelitných platformách Magio Sat a DIGI TV, ktoré využívajú pozíciu 0,8°W. V tomto prípade je však vysielanie kódované.

Druhú pokutu dnes udelila RVR vo výške 4 tisíc eur televízii Markíza a to konkrétne za porušenie § 34 ods. 1 ZVR (zreteľné oddelenie reklamy, rozoznateľnosť a nezameniteľnosť reklamy od iných programov) v súvislosti s vysielaním upútavky na program Chart Show dňa 6. 12. 2015.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super , len im dajte pokutu aj milión euro. Nech konečne skrachujú . Nech si nabudúce rozmyslia či budú tých bohužiaľ hlúpych ľudí okrádať o peniaze. Celé je to podvod . Zatvoriť takých ľudí do basy za nekalé podnikanie . PS : V tomto skorumpovanom štáte asi ťažko.

    1. To je malo, jedna taka pokuta. RVR sa zobudila poriadne neskoro, asi po medializovanom skandale, ked si jeden divak nahraval a analyzoval tieto podvodne „sutaze“. Taketo podvody sa deju uz najmenej 8 rokov, na Ring TV (vysiela na kapacitach TA3 v noci), na Dajto, TV8, SlovakSportoch (uz neexistujucich) a Fooor (tiez uz neexistuje), mozno aj dalsich. Na jednej strane, kto je hlupy, nech plati, ale potom nepotrebujeme RVR, ked si neplni dlhe roky svoje povinnosti. (Zeby za to niekto zobral daky baksis?) Na strane druhej, preco by mali podvodnici neferovo zarabat, hoci aj na blbosti?

  2. „….v súvislosti s vysielaním upútavky na program Chart Show dňa 6. 12. 2016.“ Markiza dostala preventivnu pokutu?

    1. Ospravedlňujeme sa, jedná sa samozrejme o preklep.

Komentáre už nie sú povolené.