Reklama

Markíza sprístupnila HbbTV už na všetkých svojich HD programoch (23,5°E)

Slovenská komerčná televízia Markíza dnes sprístupnila hybridné vysielanie (HbbTV) na všetkých svojich HD programoch na družici Astra 3B (23,5°E). Zákazníci satelitného operátora Skylink s potrebným prijímacím zariadením si tak môžu spustiť HbbTV aplikácie nielen na hlavnom kanáli Markíza HD, ale aj sesterských Dajto HD a Doma HD.
Pokračovanie nižšie:


V hybridnom vysielaní ponúka Markíza zatiaľ iba tri aplikácie Teletext, Počasie a prístup k textovému spravodajstvu z webového portálu TVNoviny.sk. Jedná sa však zatiaľ o testovaciu betaverziu, do budúcna by však mali pribudnúť ďalšie. HbbTV aplikácie pre televíziu pripravila česká spoločnosť Mautilus.

Projekt HbbTV pre TV Markíza je rozdelený do troch fáz a teraz sprístupňujeme len jeho prvú časť. V nadchádzajúcich týždňoch sa zameriame na optimalizáciu aplikácií a ich backendové časti. Následne potom spustíme ďalšie časti projektu. Riešenia pre TV Markíza vzniklo úpravou nášho produktu – white-label pre HbbTV , ktorý dlhodobo rozvíjame a ktorý možno prispôsobiť pre akýkoľvek televízny kanál,“ uviedol Petr Mazanec, technický riaditeľ spoločnosti Mautilus.

Z hľadiska technologického progresu považujeme HbbTV za veľmi dôležitý krok vpred, a pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, tak tieto aktivity v blízkej budúcnosti ešte viac rozšírime,“ dodal Zdenko Ryšavý, technický riaditeľ TV Markíza.

markiza_hbbtv3
Ukážka HbbTV aplikácie TVNoviny.sk

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Dobrý deň. Jaby sa Chcel opýtať kedy pustia do terestriálního Hbb-TV.

Komentáre už nie sú povolené.