Reklama

Markíza nevylučuje, že sprístupní HbbTV aj na svojich SD programoch v DVB-T

Televízia Markíza by mohla v budúcnosti sprístupniť svoje hybridné vysielanie aj na kanáloch v štandardnom rozlíšení a to nielen na družici Astra 3B (23,5°E), ale aj v DVB-T. Aktuálne ho môžu prijímať iba diváci na HD programoch.

V súčasnosti prebieha posledná fáza testu HbbTV v ostrej prevádzke. Primárne ho plánujeme šíriť prostredníctvom HD verzií našich staníc, do budúcna však nevylučujeme jeho sprístupnenie aj pre prijímateľov SD signálu,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk PR manažér TV Markíza Lukáš Kočišek.
Pokračovanie nižšie:


Ak by televízia sprístupnila svoje hybridné vysielanie aj na programoch v štandardnom rozlíšení v DVB-T, prijímať by ho tak mohli i diváci, ktorí nemajú signál zo satelitnej pozície Astra 23,5°E. Prípadne, majú v domácnosti len zariadenia, ktoré síce podporujú HbbTV, ale sú vybavené iba s DVB-T/T2 tunerom.

HbbTV je v terestriálnom vysielaní k dispozícii na všetkých televíznych programoch RTVS (zatiaľ okrem Dvojka HD), ako aj programoch ČT1 a ČT2, ktoré sú šírené vo štvrtom multiplexe a kódované systémom Irdeto. Aplikácie z hybridného vysielania si však môžu spustiť aj diváci, ktorí nie sú zákazníkmi Plustelky.

Markíza ponúka v hybridnom vysielaní zatiaľ iba tri aplikácie Teletext, Počasie a TVNoviny.sk. Do budúcna by však mali postupne pribúdať ďalšie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. HBBtv je v podstate len link na internetove pripojenie , je mu uplne jedno ci je to SD , HD alebo radio

Komentáre už nie sú povolené.