Reklama

KinoSvět testuje HbbTV, dostupné je aj na družici Astra 3B (23,5°E)

Hybridné vysielanie spustil dnes ďalší český televízny kanál. Po verejnoprávnej ČT, komerčných TV Prima a hudobnej televízii Óčko, je oddnes dostupné aj na dokumentárnom kanáli KinoSvět. K dispozícii je ale zatiaľ len v skúšobnej prevádzke. Testy prebiehajú na programe KinoSvět ako v terestriálnom vysielaní v rámci českej regionálnej siete 4 a 7, tak aj na družici ASTRA 3B (23,5°E). Prístup k ním tak majú aj zákazníci satelitnej platformy Skylink, ktorí vlastnia prijímač či televízor s podporou HbbTV.
Pokračovanie nižšie:


Aktuálne sa dá napríklad využiť aplikácia s informáciami o pripravovaných novinkách vo vysielaní našich televíznych staníc CS film, a Horor film a aplikácia s informáciami o našom knižnom portáli a e-shope CS knihy a o portáli Digiport. Avšak už teraz plánujeme zásadné rozšírenie nášho HbbTV o ďalšie videá tak, aby bola služba pre používateľa dostatočne atraktívna a mal záujem do nej vstupovať aj pre komerčné informácie„, spresňuje obsah skúšobnej prevádzky Leoš Pohl, konateľ Československej filmovej spoločnosti, ktorá KinoSvět prevádzkuje. „V tomto smere počítam s ďalšou úzkou spoluprácou s mediálnym zastupiteľstvom Atmedia, na ktorého dvoch tohtoročných úspešných HbbTV reklamných kampaniach sme sa už podieľali,“ dodáva Leoš Pohl.

HbbTV spája tradičné vysielanie s online obsahom. Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Zo slovenských televízií ponúka HbbTV verejnoprávna RTVS a komerčná televízia Markíza.

Technické parametre pre príjem KinoSvět:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: KinoSvet
Provider: M7 Group
Kódovanie: Cryptoworks (OD96), Irdeto (0624) a Viaccess (0500)

Pri našich redakčných testoch v čase medzi 12:00 a 14:00 sa nám však zo satelitu ASTRA 3B (23,5°E) HbbTV vysielanie na programe KinoSvět spustiť nepodarilo. Testy sme vykonali na televízore LG a prijímači VU+ DUO2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.