Reklama

TV Osem zahájila vysielanie na novej frekvencii (23,5°E)

Slovenská nekódovaná televízia Osem (TV 8) zmení už čoskoro technické parametre pre príjem z družice Astra 3B (23,5°E). Zmeny sa dotknú aj zákazníkov satelitného operátora Skylink či Voľnej telky/Plustelky cez satelit.

TV Osem je od dnes dostupná na orbitálnej pozícii 23,5°E z frekvencii 11 836 MHz. Jedná sa o satelitný transpondér operátora Towercom z ktorého vysielajú okrem iného aj slovenské verejnoprávne a komerčné programy v SD kvalite ako Jednotka, Dvojka, Markíza, JOJ či TA3.
Pokračovanie nižšie:


Po zahájení vysielania na novej frekvencii možno v krátkom čase očakávať, že dôjde k odpojeniu vysielania TV Osem z pôvodných parametrov, frekvencii 11 895 MHz. Všetkým divákom, preto odporúčame si program preladiť. Signál je šírený nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2 s rozlíšením 720 x 576i.

TV Osem je založená na volaniach a SMS správach od svojich divákov, ktorým ponúka poradenstvo, vedomostné súťaže či veštenie.

Nové technické parametre pre príjem TV Osem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Odpojené na TP 11836 boli 4 SK rádiá: Slovakia, Litera, Junior a Pyramída…

  2. http://www.satelitnatv.sk/2016/04/pyramida-litera-junior-slovakia-uz-hd-boxom/

  3. TV Osem (…) ponúka poradenstvo, vedomostné súťaže (…) Ale no taaak, to ste urcite nemysleli vazne. 🙂 Sarlatanstvo predsa nie je poradenstvo a audiotextove podvody nie su vedomostne sutaze.

Komentáre už nie sú povolené.