Reklama

ANTIK Sat mieri po Slovensku aj do Českej republiky

Operátor z východného Slovenska chce poskytovať služby satelitnej televízie ANTIK Sat po Slovensku aj v susednej Českej republike. Pred niekoľkými dňami bola preto sprevádzkovaná už nová webová stránka antiksat s českou doménou.

Je spustená už stránka www.antiksat.cz, kde zbierame predbežný záujem o pripojenie domácich zákazníkov a zároveň aj záujem o predaj tejto služby,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk Vlastimil Lakatoš, šéf produktového manažmentu v oblasti TV služieb spoločnosti ANTIK Telecom.
Pokračovanie nižšie:


ANTIK Sat môžu na Slovensku využívať zákazníci operátora s internetovým pripojením už od novembra 2015, pre všetkých záujemcov bola služba sprístupnená koncom marca 2016. „Termín na spustenie služby v Českej republike ešte nebol stanovený, predpokladáme ho však v priebehu letných mesiacov,“ dodal Lakatoš.

TIP: Vyskúšali sme Kaon CO1300 HD, prvý set-top-box slovenskej satelitnej platformy ANTIK Sat

Programová ponuka platformy ANTIK Sat v ČR bude podobná tej slovenskej, operátor má v pláne spustiť aj českú verziu mobilnej televízie ANTIK TV GO. Predplatiteľom tak aj u našich susedov ponúkne zrejme už v cene služby prístup k vybraným programom cez mobilné zariadenia, vrátane archívu.

ANTIK Sat využíva pre šírenie program satelitnú pozíciu Eutelsat 16°E. Pre ochranu obsahu je použitý kódovací systém Conax. Zákazníkom sú k dispozícii ako satelitné komplety tak aj samostatne CAM moduly s dekódovacou kartu. Zariadenia sú s kartou párované. Nie je ich preto možné využívať v inom prijímači, prípadne CAM module.

Služby satelitnej televízie ponúkajú ako v SR tak aj v ČR platformy freeSAT a Skylink. ANTIK Sat bude teda treťou platformou, ktorá bude pôsobiť v oboch krajinách, pravdepodobne nie ale poslednou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tu tvrdil dakto ze mu karta facha aj v Amiku. Paruju ci neparuju?

Komentáre už nie sú povolené.