Reklama

Skylink: Nova Cinema a Fanda v SD kvalite budú odpojené o pár týždňov neskôr

České programy Nova Cinema a Fanda v štandardnom rozlíšení (SD) budú dostupné zákazníkom Skylinku až do 24. apríla 2016. Informuje o tom oznam v spodnej časti obrazovky na oboch staniciach. Pôvodne mali pritom programy ukončiť šírenie v SD kvalite na družici Astra 3B (23,5°E), dnes 31. marca 2016.

Majitelia starších satelitných prijímačov majú tak dlhšiu dobu na zakúpenie nového prijímača, respektíve televízora so zabudovaným satelitným tunerom, s podporou vysielania HDTV prípadne už UHDTV.
Pokračovanie nižšie:


Nova Cinema a Fanda budú po odpojení SD verzií dostupné užívateľom dekódovacích kariet Skylink aj naďalej, no už iba v HD kvalite. Podobne ako je tomu u slovenských programov Doma a Dajto, ktoré ukončili šírenie v štandardnom rozlíšení začiatkom marca.

Pripomeňme, že vypínanie programov v SD kvalite bude pokračovať aj v ďalších mesiacoch vzhľadom k tomu, že Skylink chce postupne odpojiť všetky programy z ponuky v staršom kompresnom formáte MPEG-2 a to najneskôr do konca roka 2016.

Technické parametre pre príjem Nova Cinema HD a Fanda HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. jsem sluchove postizenej a ctu skrite titulky na nove,nove cinema aj fandovy.v hd nebude ani txt ani titulky.to jako do konce roku pak uz nebudou?

Komentáre už nie sú povolené.