Reklama

Skupina Markíza uzavrela významnú dohodu o šírení stanice Markíza International v Českej republike

Skupina Markíza zavŕšila rokovania s Asociáciou prevádzkovateľov káblových a satelitných televíznych sietí v Českej republike (APKT ČR) ohľadom Licenčnej zmluvy na šírenie programovej služby Markíza International. Informovala dnes o tom Markíza v tlačovej správe.

Referenčné znenie Licenčnej zmluvy budú mať k dispozícii všetci členovia APKT ČR a v nasledujúcich dňoch tieto samostatné právne subjekty pristúpia k jej podpisu. Prevádzkovatelia retransmisie tak legálnou cestou získajú atraktívnu stanicu z portfólia skupiny Markíza, plnú obľúbených programov s právami vysporiadanými pre územie Českej republiky.
Pokračovanie nižšie:


Som spokojný, že po obojstranne korektnom prístupe došlo k dohode o Licenčnej zmluve na šírenie programu Markíza International,“ povedal Petr Bárta, podpredseda APKT ČR.
APKT ČR zastupuje 24 riadnych členov, ktorí dodávajú televíznu službu do takmer 160-tisíc domácností v celej Českej republike.

Sme veľmi radi, že môžeme divákom v Českej republike priniesť to najlepšie zo Slovenska od Hornej Dolnej až po Cuky Luky. Markíza International predstavuje všetky farby televízie – humor, romantiku, napätie, reality šou, talentové programy, ale aj kvalitné spravodajstvo a publicistiku. Je to stanica skutočne pre celú rodinu,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Markíza International vstúpila na český televízny trh od pondelka 1. februára 2016 ako medzinárodná verzia najsledovanejšej slovenskej stanice – TV Markíza. Programová ponuka stanice Markíza International je koncipovaná podobným spôsobom ako štruktúra TV Markíza, využívajúc všetky obľúbené programy z portfólia vlastnej tvorby, pri ktorých skupina Markíza disponuje právami na ich šírenie v zahraničí.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nech si berú aj TV markízy na tie sracky co dava nieje nikto zvedavý.

  2. 160-tisíc domácností? To je asi tak 6-7% českých domácností. Dohoda s organizáciou zastupujúcou taký „obrovský“ trhový podiel je fakt veľmi významná, prisámbohu! 🙂

  3. po zavedeni internatinal sraciek na SK a CZ to nebude nikto pozerat a to nehovorim o tom ze to nebude ani v HD. Tymto krokom sa pripravili o sledovanost.

Komentáre už nie sú povolené.