Reklama

Česká DIGI kúpila vysielacie práva na Premier League, aj pre Slovensko

Český satelitný operátor DIGI Czech Republic (DIGI CZ), ktorý prevádzkuje u našich západných susedov satelitnú platformu DIGI TV, na orbitálnej pozícii 0,8°W, získal vysielacie práva na anglickú Premier League a to nielen pre Česko ale aj Slovensko. Doteraz pritom vysielacie práva na najvyššiu anglickú futbalovú ligu vlastnil u nás Slovak Telekom, predtým Slovak Sport.
Pokračovanie nižšie:


DIGI CZ na základe získaných vysielacích práv môže vysielať anglickú futbalovú ligu až najbližšie 3 sezóny 2016/2017, 2017/2018 a 2018/2019. Kde chce však prenosy od budúcej sezóny vysielať, nie je v súčastnosti známe.

Vzhľadom k tomu, že DIGI CZ neprevádzkuje aktuálne žiadny športový kanál je možné predpokladať, že poskytne sublicenciu spoločnosti Slovak Telekom. Vďaka tomu by Premier League vysielali aj naďalej športové programy DIGI Sport. Obe spoločnosti pritom už dávnejšie úzko spolupracujú. Spomeňme, že Telekom sa stará o dodávky set-top boxov a ich funkčnosť a zabezpečuje pre svojho českého partnera aj satelitnú kapacitu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Čudoval som sa keď kúpil PL Slovak Sport, slovenká malá firmička. Čudujem sa aj teraz pri DIGI CZ.

Komentáre už nie sú povolené.