Reklama

Telekom: Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 489 tisíc

Za prvé tri štvrťroky 2015 dosiahla Skupina Slovak Telekom celkové konsolidované výnosy 571,3 milióna eur. Tento výsledok sa približuje vlaňajšej úrovni výnosov a veľmi úspešný bol tretí kvartál, kedy sa Skupine podarilo opätovne rásť o niekoľko percent. Uviedol to dnes Telekom v tlačovej správe.

Skupina Slovak Telekom naďalej ukazuje aj silnú profitabilitu. Prevádzkový zisk EBITDA 232 miliónov eur predstavuje v medziročnom porovnaní takmer nezmenenú úroveň.
Pokračovanie nižšie:


Všetky dcérske spoločnosti zaznamenali medziročný rast výnosov za prvých deväť mesiacov roka 2015. Najvyšší rast zaznamenala opäť DIGI Slovakia, na úrovni 16% a jej výnosy dosiahli 25,1 milióna eur.

Hlavným ťahúňom predaja pevných služieb i Chytrých balíkov ostáva podľa spoločnosti digitálna televízia. K 30. septembru 2015 mala Skupina Slovak Telekom už 489 tisíc zákazníkov digitálnej TV a počet širokopásmových prístupov dosiahol 587 tisíc. Počet zákazníkov využívajúcich digitálnu televíziu sa tak za posledný štvrťrok rozrástol o 8 tisíc nových predplatiteľov, keďže k 30. júnu 2015 mala Skupina Slovak Telekom, podľa zverejnených údajov, 481 tisíc zákazníkov digitálnej TV. Ak porovnáme údaje z konca roku 2014, zistíme, že počet užívateľov narástol v tomto roku už o 21 tisíc. Koľko však majú zákazníkov jednotlivé platformy (Magio TV, Magio Sat, káblová DIGI TV a Nová DIGI TV) samostatne, operátor nezverejňuje.

Za najväčší úspech prvých troch kvartálov roka 2015 považujem naše výnosy. V medziročnom porovnaní sme ich dokázali stabilizovať a dávajú dobré predpoklady na celkovo úspešný rok 2015. Podobný vývoj sme zaznamenali aj pri prevádzkovom zisku EBITDA, je takmer na vlaňajšej úrovni za rovnaké obdobie. Silné výsledky zaznamenáva oblasť pevnej siete, kde sa ukazujú solídne predaje Chytrých balíkov, Magenta 1 a v ICT biznise. V mobilnej oblasti sme v treťom kvartáli získali množstvo nových zákazníkov z trhu. Pokračujeme v rozširovaní našej LTE siete, ktorá opätovne získala najlepšie skóre v teste mobilných sietí na Slovensku. Všetky dcérske spoločnosti medziročne rastú, najsilnejší dvojciferný rast zaznamenala DIGI Slovakia,“ uviedol Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom

Počty zákazníkov – Oblasť pevnej siete

V tisícoch (vrátane DIGI)

Q1-Q3 2015

Q1-Q3 2014

Medziročný nárast/pokles

Pevné linky

858

898

-4,5%

Širokopásmové prístupy

587

546

7,5%

Zákazníci digitálnej TV

489

461

6,1%

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. telekomu velmi dobre funguju baliky, ak mas od nich internet, za par eur sa da ziskat magio telka, ak chces ich telku kvoli lige majstrov a premiere leage, uplati sa presunut si k nim internet, vdaka dslku a satelitu maju pokryte takmer cele uzemie sk.

Komentáre už nie sú povolené.