Reklama

Skylink včera blokoval českým zákazníkom Jednotku kvôli Lige majstrov

Satelitná platforma Skylink v stredu 30. septembra 2015 zablokovala dočasne vybraným zákazníkom slovenský verejnoprávny program Jednotka v SD aj HD kvalite. Stanica bola blokovaná podľa našich informácií na všetkých dekódovacích kartách, ktoré sú registrované na českého občana respektíve využívajú český región, a to v čase vysielania priameho prenosu Ligy majstrov. Dôvodom sú vysielacie práva.
Pokračovanie nižšie:


Spoločnosť O2 Czech Republic a.s. kúpila výhradné práva na vysielanie vybraných zápasov Ligy majstrov UEFA pre Českú republiku. Na základe žiadosti tejto spoločnosti bolo nutné znemožniť divákom v Českej republike sledovanie včerajšieho futbalového zápasu na programe Jednotka,“ vysvetlil pre portál SatelitnáTV.sk člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník.

Aj keď bola Jednotka blokovaná iba na kartách v ČR, mohlo sa stať, že program nefungoval ani niektorým zákazníkom na Slovensku. Ak aj Vám nefungovala Jednotka, využívate s najväčšou pravdepodobnosťou dekódovaciu kartu s aktivovaným regiónom Česká republika. Môžete si to overiť po prihlásení sa do zákazníckej zóny na webe platformy.

skylink_region1
Aký región využíva karta Skylink si môžete overiť v zákazníckej zone.

V prípade, že máte kartu registrovanú na slovenskú adresu a región karty je Česká republika, odporúčame Vám kontaktovať zákaznícky servis platformy Skylink.

Slovenskú Jednotku neblokoval v Česku v čase priameho prenosy z Ligy majstrov len Skylink, stanica nebola dostupná divákom u viacerých českých operátorov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vážne choré, Prečo teda naši láskaví poslanci ak im už toľko záleží na dodržiavaní autorských práv neblkoujú maďarské programy, ale len české? viem že otázka je trochu mimo článku, ale má to súvis s autorskými právami. celá EÚ nech tiahne do histórie, je tam banda kúpených senilných dementov!

  2. Len pre poriadok nebol blokovany ziadny cesky program na SK, ale slovensky v CR. 🙂

  3. Keď máš na karte nadstavený region ČR, tak ti to blokovalo aj u nás.

  4. Tak teraz to už viem, ale meniť region nemienim. Hlavne že pôjdu české ak im prepne zase.

  5. To by malo robit aj UPC s kanalmi na slovensku na samostaných kartách (m4, ct sport, sport1HU, sport2hu)

  6. skúste pred blokovaním nejakého prenosu vypnúť emm, malo by to pomôcť, ale len na ice kartách.

  7. jejdanenky @ veď blokujú aj madarské programy čo sa týka takýchto prenosov, štvrtok počas EL bola blokovaná stanica RTL II, a kto má v ponuke M4 Sport tak je to tiež blokované počas vyielaní LM,EL a tiež F1. Je to podla mňa blbosť lebo každý nech si pozerá tam kde sa mu chce a nie takto to obmedzovať.

  8. PREČO ASI… (KOHOSI PAHLTNOSŤ)

    • Změna tarifů zřejmě souvisela i se startem exkluzivního kanálu O2 Sport

    Cenové změny O2 TV zdůvodnila zjednodušením programové nabídky ze 47 tarifů a balíčků na tři tarify. Mimo jiné v létě spustila vysílání vlastního a exkluzivního sportovního kanálu O2 Sport, jenž si vyžádal výrazné investice zejména do vysílacích práv. O2 například zakoupila právo první volby pro futbalovou Synot ligu i exkluzivní práva pro 15 utkání každého kola fotbalové Ligy mistrů UEFA. Firma očekává, že jí nový kanál pomůže přilákat stovky tisíc nových předplatitelů.
    Právě v souvislosti s UEFA Champions League si O2 vymohla blokaci zahraničních televizí v nabídce českých kabelových operátorů. Blokace se vztahuje na slovenské, rakouské a německé kanály, které rovněž vysílají fotbalovou Ligu mistrů. Kabeloví operátoři musí v době vysílání těchto přenosů začernit obrazovku.

    Viac: radiotv.cz/p_tv/ctu-resi-stiznosti-klientu-na-sluzbu-o2tv-kvuli-prudkemu-zdrazeni-televiznich-balicku/

Komentáre už nie sú povolené.