Reklama

Plustelka rozširuje ponuku na satelite o programy Markíza Group, za pár centov mesačne

Do ponuky Plustelky na satelite Astra 3B (23,5°E) pribudli od dnes už aj programy Markíza HD, Markíza SD, Doma a Dajto. Na základe rozhodnutia vysielateľa sú však všetky stanice Markíza Group ponúkané iba v platenom balíčku. Aj napriek dlhým rokovaniam sa tak spoločnosti Towercom nepodarilo zaradiť programy Markízy do Voľnej telky aj na satelite.

Divákom prinášame do ich domácností televíznu zábavu v podobe najobľúbenejších TV staníc a snažíme sa nájsť najvýhodnejšie riešenie. Sme radi, že môžeme ponuku rozšíriť aj o televízne stanice Markíza Group, musíme však akceptovať rozhodnutie vysielateľa a zaradiť stanice Markíza do plateného balíčka,“ hovorí v súvislosti s aktuálnym rozšírením ponuky Michal Šuran, marketingový manažér Towehome, spoločnosti prevádzkujúcej platformu Plustelka.
Pokračovanie nižšie:


Poplatok za príjem programov Markíza HD aj SD, Doma a Dajto v ponuke Plustelky cez satelit je vo výške 3,99 eur ročne. Spomínané TV stanice v SD rozlíšení je možné naďalej prijímať aj v DVB-T v ponuke Voľnej telky. „Veríme, že ročný poplatok nie je pre slovenské domácnosti veľkou príťažou, mesačne je to pár centov. Lacnejšiu ponuku na slovenskom trhu nenájdete,“ dodáva Michal Šuran.

Aktuálnu programovú ponuku Voľnej telky cez satelit tvoria: Jednotka (HD), Dvojka (HD), TV Joj, Wau, Plus, TA3, TV Lux, TV8, ŠlágrTV, Óčko a ČT24. Plustelka dopĺňa túto ponuku o ďalšie programové služby – bezplatný programový balíček ČT1, ČT2 a najnovšie aj platený balíček s kanálmi Markíza HD a SD, Doma a Dajto za 3,99 eur ročne (0,49 € mesačne).

Napriek spoplatneniu nového programového balíčka sa bude, podľa dnešného vyjadrenia, Voľná telka aj naďalej snažiť priniesť televízne stanice do slovenských domácnosti úplne zadarmo. Spolupráca v takomto režime je možná s vysielateľmi, ktorí sa rozhodnú sprístupniť svoju programovú ponuku nielen prostredníctvom platených, ale aj voľne dostupných platforiem.

Výnimočné riešenie Voľnej telky a Plustelky na slovenskom televíznom trhu spočíva tiež v univerzálnom a flexibilnom príjme TV staníc nielen prostredníctvom bežnej antény (DVB-T), ale aj cez satelit. Diváci sa tak môžu kedykoľvek rozhodnúť pre spôsob príjmu, ktorý im viac vyhovuje, či už je to terestriálny alebo cez satelit.

TIP: Všetko čo potrebuje vedieť o satelitnej platforme Voľná telka, nechýbajú ani naše skúsenosti s príjmom

Pre sledovanie Voľnej telky a Plustelky cez satelit odporúčame televízor alebo externý satelitný prijímač DVB-S2 s CI+ slotom alebo certifikovanou Irdeto čítačkou a schopný spracovať MPEG4 s HE-AAC zvukovou normou,“ dopĺňa informáciu Michal Šuran.

Technické parametre pre príjem Markíza HD (Plustelka):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno (Irdeto)
Provider: TowerHome

Technické parametre pre príjem staníc Markíza (SD) Doma (SD) a Dajto (SD):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: áno (Irdeto)
Provider: Towercom

Doplnené:
Počas písania tejto správy už programy Skupiny Markíza fungovali na kartách Voľná telka/Plustelka, ako aj na moduloch Plustelka. Potrebné je samozrejme mať aktivovaný balíček Plustelka Sat. (Markíza) v cene od 0,49 € mesačne. Priplatiť sú budú musieť aj zákazníci, ktorí majú aktivovaný platený balík Plustelka Štandard (kódované programy cez DVB-T) a rozhodli by sa prijímať programy cez satelit.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Komu staci zaklad a nema antenu je to asi najlepsia ponuka.

  2. Oní to od začiatku avizovali že to pôjde do plustelky teda platenej!

  3. A už to začína teraz par eur za Markíza, zajtra za JOJ a pozajtra za Nova, ďalej Prima a nakoniec to je drahšie ako Skylink.
    Chytráci zo Skyliku sa nezaprú, treba ryžovať a ryžovať a ryžovať.
    Potom to predajú a začnú odznovu, veď treba ………ryžovať.

  4. Za to ho..o čo tam davaju platiť?To nech si vys..u oko.Bast…i už nevedia kde nahrabať eurače.Nech skrachuju a bude o jednu/dve, tri/ serialovo-telenovelovu stanicu menej.

  5. Vážený: zabudli ste na jednu podstatnú vec za všetkým sú… PENIAZE, PENÍZE, PENEŽÍ o tom je to celé.

  6. Zadarmo dneska ani pes neštekne takže sa to dalo čakať. Hlavne už som pozeral keď robili cez DVB-T plustelku či ako sa to vola za 5,99 mesačne za pár programov, som zvedaví koľko ľudí si to dalo predplatiť. Nehovorím, že ostatní operátori sú lacnejší ale za toršku viac ma človek lepšiu programovú ponuku aj ked je nemožne sledovať všetky stanice ktoré vám ponúkajú, ale každý si nájde to svoje ktoré bude sledovať.

  7. Skupina Markíza je už spoplatnená.Uvidíme ako sa dohodnú na budúci rok o šírení v DVB-T.

  8. Vazeni, pytal uz od vas niekto platit za dodanu reklamu?( npr. letaky vo vasej schranke, bilbord pri vasom dome…..) Nie. Tak vidite Markiza je ivovativna. Je prva. Vsade vo vyspelom svete platene programy niesu prerusovane reklamamy. Takze reci typu: „Zadarmo dneska ani pes neštekne takže sa to dalo čakať.“ niesu na mieste !!

Komentáre už nie sú povolené.