Reklama

Voľná telka testuje na satelite programy ČT1 a ČT2, do ponuky pribudnú aj kanály Skupiny Markíza

Towercom, prevádzkovateľ satelitnej platformy Voľná telka, dnes začal šíriť programy Českej televízie ČT1 a ČT2 v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4) na družici Astra 3B (23,5°E), z frekvencie 12 363 MHz. Oba programy majú totiž v najbližších hodinách rozšíriť ponuku satelitnej platformy Voľná telka.

K programom ČT1 a ČT2 sú pripojené už aj kódovacie systémy Irdeto (CAIDy: 0668 a 069A), ktoré využívajú práve zariadenia Voľnej telky/Plustelky (samostatné dekódovacie karty a moduly). Počas našich testov nám však zatiaľ naše zariadenia stanice nedekódovali.
Pokračovanie nižšie:


Novinkou v ponuke Voľnej telky na satelite má byť aj trojica programov Skupiny Markíza – Markíza, Doma a Dajto v štandardnom rozlíšení. Aj u týchto staníc je už kódovací systém Plustelky na družici Astra 3B (23,5°E), frekvencii 11 836 MHz, pripojený, stačí už len aby prevádzkovateľ programy sprístupnil zákazníkom.

TIP: Všetko čo potrebuje vedieť o satelitnej platforme Voľná telka, nechýbajú ani naše skúsenosti s príjmom

Začali sme s technickými úpravami programovej ponuky, aktuálne sme pripojili krytovací systém Plustelky k ČT1 a ČT2, ďalšie zmeny budú nasledovať v najbližších dňoch, keď budeme oficiálne informovať aj tlačovou správou o konkrétnej ponuke,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk marketingový manažér spoločnosti Towercom Michal Šuran.

Zatiaľ však stále nie je jasné či pripravované programy budú dostupné bez mesačných poplatkov. Podrobnosti zisťujeme.

Technické parametre pre príjem ČT1 a ČT2 z kapacity Towercomu:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno (Irdeto)

Z rovnakých parametrov vysielajú aj programy ČT vo vysokom rozlíšení (ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD), ktoré sú dostupné zákazníkom Skylinku. K tým však kódovací systém Voľnej telky/Plustelky pripojený nie je.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vážená redakcia, čo to tu píšete za nezmysly :-)))Veď na 12363…sú CT kanály v HD rozlíšení.Opravte si to.

  2. Ovšem ale toto nenaladí opticum 4060 cez ktorý kukajú moji rodičia ktorým som dal kartu

  3. Aspon som dobre predal skylink kartu tak za tu cenu mam 2 moduly Plustelky a sd pre mna v pohode!Len nech rosiruju ponuku.

  4. No niekomu asi prekážalo aby to bolo z 12 525. Tak im neostalo nič iné len to pustiť za vlastné euráče.

  5. Len pre porovnanie

    ČT1 a ČT2 (SD) z 12 363 MHz (Voľná telka)
    Rozlíšenie: 704 x 576
    Zvuk: CZ, qaa (AAC-HE)
    Teletext: Áno
    HbbTV: Nie

    ČT1 a ČT2 (SD) z 12 525 MHz (Skylink)
    Rozlíšenie: 720 x 576
    Zvuk: CZ, qaa, CZ (MPEG)
    Teletext: Áno
    HbbTV: Áno

  6. v decembri mi končí servisny poplatok rozmýšlam o jeho nepredlzeni mam modul plustelka za 25eur skúšal som ho v mojom hd prijimači kaon 4001 a obraz cez hdmi 1080i vystup na 94cm plazme mi postačuje hd skylink je teraz bez 3 hd kanalov skupiny nova takze sa asi uskromnim

  7. Skylink bude mat problem, lebo kzdy si vie spocitat kolko je 2+2. Cena karty 19 ecok a k tomu sk programy + ct je pohodicka minalne na druhu telku do domu.

  8. Dnes pridané k ČT sd z 12 363 MHz už aj HbbTV. Dá sa povedať, že je to kópia z Plustelky – kvalita aj rozlíšenie je to isté. Markíza stále nejde.

  9. Už sa pripravujú na šírenie po vypnutí SD zo 12525 MHz? No bude to spoplatnené aj tak, čiže nič moc. Pokiaľ ide o Voľnú telku, tak plánovať na dlhodobo platformu SD iba so slovenskými kanálmi s prísľubom navždy zadarmo. Mne sa to zdá celé také úplne nedomyslené, zastaralé, naspäť do doby kamennej.

  10. 16.9.2015 Konečne sa zdohadali !!! Pojde SD aj nadalej.
    Asi sedembolestná Panna Mária ich osvietila.Privítal som oznam že SD ostáva naďalej.Ani verejnoprávna nezruši SD len koli trendu.V okolitých štátoch beží aj SD aj HD vysielanie a tak to je v poriadku.Niesme finančne pripravený na rostopaše jednotlivcov -pánov ktorí diktuju čo sa im páči.Veď je vela rodin čo zápasia s chudobou a vnucovať im HD -k tomu treba FTVP-HD,set-top-box-HD a čo s televízorom v detskej či kuchyni?Však to treba robiť rok len na techniku.Pritom pozeráme cca 3-4 hod. denne.Dať 54 Eur mesačne za celkovu ponuku trebars -skylinku-je len pre zazobaných ľudi a tých je pár na celom slovensku.Fandím Towerkomu.Oni sa asi ako 1.spamatali s toho tvrdého -slovenského -kapitalizmu.

  11. Ked to zacvakaju nech si vysielaju co chcu. A penazi maju dost. Hlavne ze CT maju z DVB-S2.

Komentáre už nie sú povolené.