Reklama

Telekom testuje na satelite niekoľko českých programov, dva v HD kvalite

Na satelitnej kapacite operátora Slovak Telekom, na družici Thor 6 (0,8°W), sa objavili štyri nové české televízny programy v štandardnom rozlíšení: ČT:D/ČT art, Fanda, Smíchov, Telka a dva v HD kvalite: Prima HD a ČT Sport HD. Všetky vysielajú zatiaľ len v testovacom režime, od začiatku sú však kódované systémom Nagravision (CAID: 1882), ktorý využíva Nová DIGI TV. Kódovací systém Magio Sat (Conax) zatiaľ pripojený nie je ani k jednému programu.

O tom či sa uvedené kanály objavia v blízkej dobe v ponukách satelitných platforiem Magio Sat a Nová DIGI TV, ktoré patria do Skupiny Slovak Telekom, aktuálne nie je jasné. Podrobnosti zisťujeme.
Pokračovanie nižšie:


Programy Fanda, Smíchov a Telka sú šírené z frekvencie 12 607 Mhz, dvojprogram ČT:D/ČT art spolu s Prima HD testuje operátor z frekvencie 12 054 MHz a ČT Sport HD je možné naladiť z frekvencie 11 977 MHz.

U väčšiny programov, okrem staníc Fanda a ČT Sport HD, je dostupný už aj teletext.

Technické parametre pre príjem test kanálov Fanda, Smíchov a Telka:
Družica: Intelsat 10-02 (1°W)
Frekvencia: 12 607 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 26666
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódované: Áno

Technické parametre pre príjem test kanálov Prima HD a ČT:D/ČT art:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódovanie: Áno

Technické parametre pre príjem ČT Sport HD test:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 977 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vo freeSATe budú tak o 15 rokov… Nechápem ako môže na CZ a SK trhu taká firma prežiť keď absolútne nič v HD nezaraďuje. To je priam neuveriteľné a bezočivé voči zákazníkom ktorí by si želali už konečne nejaké rozšírenie ponuky v HD. Len sa utvrdzujem v tom, že p. Kraval kemal, proste sa mu nedá veriť… :-(((

  2. A preco myslis, ze sk a cz HD programy nezaraduju? Sme pre nich nezaujimavy, malo zakaznikov a kapacita je draha. Kazdy program si musi na seba zarobit. Jasne ze sa oplati dat radsej madarsky program lenbo je vacsia pravdepodobnost ze si na seba zarobi. Keby bolo Dajto aj s madarskou stopou na druhy den je v HD vo freesate. Ale inak do Vianoc je este daleko 🙂

  3. @fajnsmeker:
    ano, lenze toto je v MPEG4, cize pripravene pre Novu DIGI CZ od 1.10.

    @tona:
    s tym Skylinkom nemyslis vazne ze to sem pises… keby nemali ceske a slovenske televizie distribucnu trasu na Astre tak nie su v Skylinku ani doteraz….

Komentáre už nie sú povolené.