Reklama

Bezplatná ponuka Voľnej telky na satelite sa rozširuje o programy ČT1 a ČT2 v štandardnom rozlíšení

Satelitná platforma Voľná telka, ktorú prevádzkuje spoločnosť Towercom, sa dnes oficiálne rozšírila o extra ponuku programov Plustelky – ČT1 a ČT2. Oba sú dostupné zo satelitu Astra 3B (23,5°E) v štandardnom rozlíšení a bez mesačných poplatkov. Počas našich testov, už v čase písania tejto správy, programy fungovali na všetkých aktívnych a zaregistrovaných zariadeniach Voľnej telky/Plustelky.
Pokračovanie nižšie:


Voľná telka prináša na slovenský televízny trh nové riešenie – univerzálny a flexibilný príjem TV staníc nielen prostredníctvom bežnej antény (DVB-T), ale tiež cez satelit.

Našim cieľom je poskytovať televíznu zábavu s jedným prístupovým zariadením, jednoducho tak, aby sa divák nemusel starať o spôsob pripojenia,“ hovorí v súvislosti s rozšírením programovej ponuky Michal Šuran, marketingový manažér Towehome, spoločnosti prevádzkujúcej platformu Plustelka.

Programy ČT1 a ČT2 rozširujú Voľnú telku o ponuku Plustelky, sú dostupné z frekvencie 12 363 MHz. Pre ich príjem je potrebný satelitný HD prijímač, vzhľadom k tomu, že vysielajú z DVB-S2 transpondéra a v kompresnom formáte SD/MPEG-4.

Aktuálna ponuka programov Voľnej telky a Plustelky cez satelit:
Satelitná platforma Voľná telka umožňuje zákazníkom prijímať, bez mesačných poplatkov, prostredníctvom družice ASTRA 3B (23,5°E) sedem kódovaných televíznych programov v štandardnom rozlíšení Jednotka, Dvojka, ČT1, ČT2, TV JOJ, JOJ Plus, Wau, a dva vo vysokom rozlíšení Jednotka HD a Dvojka HD, ako aj množstvo ďalších nekódovaných programov, ktoré sú šírené na satelite Astra 3B (23,5°). Zo slovenských a českých môžem spomenúť TA3, TV Lux, Šlágr TV, ČT24, Óčko, TV 8, TV NOE, regionálnitelevize.cz, Relax Pohoda, Rebel či TV Regina.

Ponuku platformy by mali v krátkom čase rozšíriť aj programy Skupiny Markíza (Markíza, Doma a Dajto). Do dnešného dňa však stále nedošlo k dohode s vysielateľom. „S vysielateľom programov Markíza Group intenzívne rokujeme a predpokladáme, že v krátkom čase doplníme ponuku Plustelky na satelite aj o tieto TV stanice,“ uviedol Šuran.

TIP: Všetko čo potrebuje vedieť o satelitnej platforme Voľná telka, nechýbajú ani naše skúsenosti s príjmom

Technické parametre pre príjem ČT1 a ČT2 (SD/MPEG-4):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno (Irdeto)
Provider: Towercom

DSC_0008Plustelka_zl
Zariadenia na príjem Voľnej telky/Plustelky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak teraz do Plustelky alebo Voľnej telky, keď to má byť bezplatné… Inde sa hovorí o Plustelke.

  2. Tak keď sa nič nemusí odjednávať ani používať dodatočne, tak vlastne do Voľnej telky, s tým, že sa musí použiť HD prijímač pre 2 SD programy, ktoré sa pre SD prijímače nemohli zapojiť priamo od ČT. 😀 A platforma sa chce zamerať vraj na SD programy aj po roku 2016. 😀 To je logický labyrint. 😀

  3. Keďže sa nejedná o signál (uplink), ktorý si platí ČT, do kedy budú programy ČT1 a ČT2 na karte Voľná telka bezplatne?
    Kto platí uplink ČT programov pre Voľnú telku?

Komentáre už nie sú povolené.