Reklama

Telekom mení parametre niektorých programov na satelite, testuje Sport2 HD

Po pridaní prvého programu českej televízie vo vysokom rozlíšení – ČT1 HD do ponuky Magio Sat a Novej DIGI TV, mení Slovak Telekom ešte aj technické parametre kanálov Film+ HU, RTL+ HU, RTL2 HU, Film+ CZE, Megamax, duck TV a TA3. Všetky budú po novom dostupné zákazníkom zo satelitnej kapacity konkurenčnej UPC DTH, ktorá na území Slovenska a Česka prevádzkuje platformu freeSAT. Obaja operátori sa tak podelia o náklady za distribúciu, čím môžu ušetriť na nákladoch.
Pokračovanie nižšie:


Zmena parametrov sa nijak nedotkne zákazníkov, keďže dodávané boxy si aktualizujú programový raster automaticky. „Na platforme sa menia technické parametre niektorých kanálov, čo však nemá dopad na koncového používateľa,“ uviedol v oficiálnom stanovisku pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Korec zo spoločnosti Slovak Telekom.

Okrem vyššie spomínaných zmien sa tiež na satelite Thor 6 (0,8°W), frekvencii 12 034 MHz, objavila programová pozícia Sport2 HD (SVT). Jedná sa o technické testy populárneho športového kanálu vo vysokom rozlíšení pre Slovak Telekom. Je preto viac ako pravdepodobné, že sa práve tento program objaví v ponuke Magio Sat už v najbližšej dobe. Oficiálne sa však zatiaľ k testom spoločnosť nevyjadrila.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A Čo na Novej DIGI aj ja Chcem Sport 2 HD v balíku MAXI

  2. Jedna firma a na novej Digi este nie je Sport2HD.Kde je chyba?Dufam že čoskoro bude.

Komentáre už nie sú povolené.