Reklama

Voľná telka cez satelit ponúkne aj programy Jednotka HD a Dvojka HD, stanice Markízy nebudú zadarmo

Nová satelitná platforma Voľná telka, ktorú prevádzkuje spoločnosť Towercom, sprístupní všetkým zákazníkom prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) programy verejnoprávneho vysielateľa RTVS Jednotka a Dvojka nielen v štandardnom, ale aj vo vysokom rozlíšení. Pre náš portál SatelitnáTV.sk to potvrdila Jana Zelníková, zo spoločnosti Towercom.
Pokračovanie nižšie:


Platforma Voľná telka má oficiálne odštartovať už dnes 9. júla 2015. Divákom sprístupní od začiatku sedem kódovaných programov Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Dvojka HD, TV JOJ, JOJ Plus a Wau bez mesačných poplatkov. V blízkej dobe navyše plánuje sprístupniť cez družicu aj platený balíček. V ňom by sa mali objaviť okrem iného aj stanice Markízy (Markíza, Doma a Dajto). Vysielateľ totiž neudelil platforme súhlas na šírenie programov bezplatne.

Markíza neudelila spoločnosti Towercom, prevádzkovateľovi platformy Voľná telka, súhlas na bezplatné šírenie svojich kanálov v režime satelitného vysielania,“ vysvetľuje Zelníková. „Markíza zatiaľ udelila súhlas iba spoločnosti Towerhome prevádzkovateľovi platformy Plustelka, na zaradenie do plateného balíčka, ktorý pripravujeme a plánujeme predstaviť v blízkej dobe,“ dodala.

TIP: Towercom spúšťa novú bezplatnú satelitnú platformu Voľná telka

Počas písania tejto správy boli už na družici Astra 3B (23,5°E) pripojené kódovacie systémy Irdeto (CAID: 0668 a 069A), ktoré využívajú zariadenia Plustelky k programom Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Dvojka HD, TV JOJ, JOJ Plus, Wau a navyše aj Markíza, Dajto a Doma. Naše testovacie zariadenia však programy ešte nedekódovali. Ak budú programy sprístupnené, budeme správu aktualizovať.

Aktualizované:
Podľa najnovších informácií od spoločnosti Towercom, budú programy sprístupnené užívateľom až v pondelok 13. júla 2015.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A kto ma zaujem o tie SD mazanice. Inak Jednotka a Dvojka v HD je super.

  2. Re: HugoBoss
    Jednotku HD a Dvojku HD máš karte RTVS, ktorú Ti RTVS pošle zadarmo (ak platíš koncesionársky poplatok). Platiť kvôli nim za kartu Towercomu by bol nezmysel.

  3. Ja som len zvedavý, ked Hnojka a Narkóza ukončia satelitnú SD distribúciu (pravdepodobne rok 2016) čo bude táto volná telka ponúkať zadarmo? To isté čo RTVS karta a tá je zadarmo! Takže túto kartu si môže kúpiť len idiot.

  4. Mne je to šumafuk, ja kartu Plustelku mám na dvbt a keď pôjde niečo zo satu je len bonus. Ešteže som si kupil combi box.

  5. Markíza zatiaľ udelila súhlas iba…. Toto mi pride ako take bububu na Markizu aby zmenila nazor. 🙂

  6. Pekna šaškáreň na tom Slovensku.Zlaty Češi tolko volných stanic v dvb-t.To sa na Slovensku nikdy nestane,lebo je to najskorumpovanejši štat v EU.

  7. neviem co takeho markiza vysiela aby sme si to museli platit.. mne chybat teda vobec nebude. kludne ju mozu vyhodit aj z dvb-t.. v porovnani dvb-t v cechach, madarsku sme tu na slovensku este 100 rokov za opicami…

  8. Voľná telka z ASTRY 3B bude fungovať po 13.07.2015 !!!

    1. Je to tak, programy budú sprístupnené až v pondelok 13. júla. Správu sme aktualizovali.

  9. Zadarmo znamená,že už za balík Markízy sa bude platiť atď…
    Veľkým príkladom zadarmo-je české DVB-T.

  10. Este to ani poriadne nerozbehli tu telku zadarmo a uz sa spoplatnuje NARKOZA. CECHOV V DVB-T SLOVENSKO NIKDY,NIKDY,NIKDY NEDOBEHNE. HANBA PRE SLOVENSKE DVB-T.

  11. Na slovensku o onedlho budeme platiť aj za to ze vlastníme aj televízor nie len
    Za programy.
    Naše televízie sa môžu kľudne volať reklamné televízie lebo pre reklamu nemôžete čo pozerať film!

  12. Prosim poradit s kartou RTVS vlozenou v CA module Technisat Irdeto.Nenacita sa-nefunguje ani po 1hodine.Odskusal som 3ks kariet RTVS. Modul Technisat je bez zavad,karty Skylink funguju aj Irdeto aj ICE. Dakujem.

  13. hodina moze byt malo daj to na stv 1 hd a nechaj to tam aspon 24 hodin zapate

  14. SatExpert aj Hurka, ďakujem vám za rady. Skúsim to teda nechať bežať zapnuté viac ako 24hodin. Karty RTVS mám aktuálne na skúšanie 2ks.
    Zatiaľ som ich v žiadnom inom prijímači s Irdeto čítačkou neskúšal.

Komentáre už nie sú povolené.