Reklama

Towercom spúšťa novú bezplatnú satelitnú platformu Voľná telka

Spoločnosť Towercom spustí oficiálne dnes prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti TowerHome, ktorá prevádzkuje Plustelku, novú bezplatnú satelitnú platformu s názvom Voľná telka pre príjem slovenských programov prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E).

Voľná telka obohatí slovenský televízny trh o nové univerzálne riešenie príjmu televíznych staníc prostredníctvom antény ako aj satelitu. Oficiálnemu spusteniu má dôjsť dnes 9. júla 2015. „Vždy sa snažíme spolu s vysielateľmi nájsť spôsob ako sprístupniť televízne vysielanie čo najširšiemu okruhu divákov. Sme radi, že môžeme opäť aj satelitným divákom – podobne ako divákom terestriálnej platformy DVB-T cez anténu – prinášať zábavu v podobe ich obľúbených televíznych kanálov“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ spoločnosti Towercom, zástupca poskytovateľa prístupu k vysielaniu programových služieb.
Pokračovanie nižšie:


Je výlučne na rozhodnutí vysielateľa, či svoju programovú ponuku sprístupní aj prostredníctvom
voľne dostupných platforiem. TV programy v ponuke Voľnej telky sprístupňujeme v rámci platnej legislatívy a transparentne bez navýšenia nákladov či vytvárania poplatkov s rôznymi názvami
“ povedal Roman Fischer. „Aktuálne Voľnú telku prijíma takmer tretina slovenských domácností a budeme radi, ak sa počet spokojných divákov bude rozširovať“ dodal na záver.

Prístupová karta Voľná telka sa zároveň stáva technickým prostriedkom pre prístup k obsahovým službám (TV kanálov) šírených prostredníctvom platformy Plustelka, prevádzkovaných spoločnosťou Towerhome, a.s. formou retransmisie. Všetky prístupové zariadenia Plustelky, ktoré sú aktuálne v predaji (dekódovacie karty a moduly), sa stávajú automaticky multiplatformovým prístupovým zariadením pre Voľnú telku aj Plustelku. Nová satelitná platforma tak bude používať kódovací systém Irdeto. Dekódovacie karty sú v predaji za maloobchodnú cenu 19,9 € s DPH, moduly 39,9 €. Už v tejto chvíli je možné zariadenia zakúpiť u všetkých predajcov satelitnej a anténnej techniky.

Do distribučnej siete budú uvoľnené aj nové prístupové Irdeto karty s logom Voľná telka, ktoré môžu zákazníci využívať na príjem Voľnej telky a keď sa rozhodnú, tak aj na základe registrácie a uzatvorenej zmluvy so spoločnosťou Towerhome, a.s. aj na príjem extra programov Plustelky cez anténu.

Programová ponuka Voľnej telky cez satelit
Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Dvojka HD, TV JOJ, JOJ Plus, Wau + voľne šírené programy prostredníctvom satelitu. Zo slovenských a českých môžeme spomenúť TA3, TV Lux, Šlágr TV, ČT24, Óčko, TV 8, TV NOE, regionálnitelevize.cz, Relax Pohoda, Rebel či TV Regina. V blízkej dobe zároveň plánuje Towercom rozšíriť ponuku Voľnej telky na satelite aj o platený balík programov.

Štart novej satelitnej platformy budeme sledovať, všetky aktuálne informácie Vám samozrejme prinesieme na našom portáli SatelitnáTV.sk.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Markíza z toho určite chce predsa aj niečo mať.

  2. Karta bude stáť 29 euro som čítal, ale ak to človek zráta tak ak nemá doma settop box podporujúci kodovanie karty ani parabolu či LNB a dá si to namontovať technikom tak minimalne 100 euro ho to bude stáť.

    1. @Juro
      Ešte treba vydržať. Jednotka a Dvojka na našej karte už išla, ale teraz zase nejde. K ostatným programom (cca 10:47) ešte nebol pripojený kódovací systém Irdeto, ktorý používajú karty Plustelka.

  3. @redakcia
    Mozete prosim zistit, ci bude mozne pouzit aj RTVS kartu a ak ano, za akych podmienok (poplatok).
    VDAKA

    1. @Rado
      Nie, iba na kartách Plustelka. RTVS karty slúžia len na príjem programov RTVS. Samozrejme technicky to nie je problém.

  4. preco sa nepouziju karty rtvs ked to chcu dat zadara, asi sa chce zasa volakto nabalit to pozname…

  5. Zeby predsa bola aj Markiza a Dajto? Na Dajto vidim uz caid 0668.

  6. Aktuálne je už kódovací systém pripojený na:
    Jednotka
    Dvojka
    Markiza
    Doma
    Dajto
    JOJ
    Plus
    WAU

  7. Mohlo to ísť aj cez THOR,ako alternatíva Skylinku.Nejako to začína hustnúť na satelitnom nebi.Mňa by zaujímalo,ako ja na tom projekt ANTIKSAT?

  8. Na stranke moja.plustelka.sk je mozna aktivacia aj karty RTVS.

  9. Aký význam má v dnešnej dobe spúšťať novú službu s vysielaním v SD rozlíšení?
    Čo bude s kartou koncom budúceho roka, keď mnohé TV stanice ukončia vysielanie v SD rozlíšení a bude dostupná len HD verzia vysielania?

  10. Fatboy
    Mne to ide… registraciu Som nedokoncil, ale mam na to moznost…
    Pokusil som aj na skylink, tam vypise ze je neplatna, ale na plustelke to nie je.
    Predtym, kedy som dostal kartu, registracia nebolo mozne.

  11. Opytal som aj RTVS aj Plustelku.
    Podla odpovede kartu RTVS nie je mozne registrovat ako karta Volna alebo Plustelka. Ale opacne to ide… z karty napr. Skylink je mozna konverzia na kartu RTVS.
    Kedy si dostal kartu, v prvom kole?

  12. Posli mi cislo vasej karty cez mail a uvidime co vypise mne…
    dilles@azet.sk

  13. Karta Skylink sa dá pretransformovať na kartu RTVS? Ale nedá sa potom použiť na služby Skylinku, však…

  14. Karta Skylink sa NEDÁ pretransformovať na kartu RTVS. Kartu Skylink (registrovanú v ČR) je možné transformovať len na ČT Kartu, alebo Prima kartu.

  15. Podla RTVS kartu Skylink sa da transformovat iba na prijem programov RTVS.

  16. budo1 malo by to ist:
    Zaradením programových služieb do platformy Skylink nekončí vydávanie kariet RTVS, ktoré slúžia na zabezpečenie bezplatného prístupu k verejnoprávnym programovým službám na satelite Astra. Naopak, dohoda RTVS a M7 Group umožní v prípade záujmu divákov aj preregistrovanie súčasnej satelitnej karty Skylink na satelitnú kartu RTVS, ktorá bude oslobodená od servisných poplatkov.

    http://www.satelitnatv.sk/2015/04/skylink-a-rtvs-sa-nakoniec-dohodli-jednotka-hd-a-dvojka-hd-budu-aj-na-skylink-kartach/

  17. Načo by niekto transformoval kartu Skylink na kartu RTVS, keď karta RTVS je zadarmo?
    Nič Ti nebrániť mať karty obidve a v budúcnosti využívať podľa potreby.

  18. Už to niekomu aj ide na karte/module Plustelka? Jak skúšam tak skúšam a nič.

  19. Ja som tiez vyskusal modul Plustelka vozit do satelitneho prijimaca ale na JOJ a inych my vyskoci taka ista tabulka ako na pozemnych platenych – nejake moje osobne cislo a ak chcem pozerat tak mam asi zaplatit.

  20. Dnes to už asi nenabehne. Ten čo má na starosti to červené tlačídko už má po fajronte.

  21. vidím, že samé super stanice plné reklám a zadarmo, no nekúp to

  22. To poznáme nachytajú zákaznikov a po roku to aj tak spoplatnia ..

    1. @buco
      Satelitné programy na moduloch by mali byť sprístupnené v najbližších hodinách. Treba ešte počkať.

  23. Karty RTVS sú vydávané iba koncesionárom-divákom,ktorý majú zo zákona uhradený koncesionársky poplatok za rozhlas a televíziu.Sú im tak bezplatne sprístupnené programy RTVS, podobne ako cez anténu v DVB-T.

  24. nie je to komentár ale otázka. Jak čítam, tak čítam nidočítal som sa, ako kartu voľná telka oživím ! ! !

    1. @kollár miki
      Podrobnosti nájdete tu:
      http://www.satelitnatv.sk/2015/07/vsetko-co-potrebuje-vediet-o-satelitnej-platforme-volna-telka-nechybaju-ani-nase-skusenosti-s-prijmom/

  25. ak je niečo fakt zadarmo tak prečo to nepustia aj cez satelit nekodovane ako napríklad očko alebo TA3
    cez dvb-t je to lacnejšie lebo dvb-t prijímač HD stojí cca 25 EUR+anténa sito cca 10 EUR
    satelitný komplet s tou kartou a nebodaj aj s modulom cca 100 EUR ak nie viac

  26. A nebude to zase ako urobil SKY link nachytať a nalákať ludí a za rok šup príde poplatok,sme na Slovensku *** je už v ústave zakotvené takže vivat Slovensko.

  27. Neverte sľubom že bude niečo „zadarmo“ , ako SKI link? Cena karty bola 3000Sk, prijímač cca 8000 – 40.000Sk, parabola 2000Sk bez ďaľších ročných poplatkov… a teraz každoročne nieje problém navýšiť poplatky aj o viac ako 70% ( Jedna karta – zákl. balík.) že by až také náklady?… Čo vy na to?

  28. Je to pravda,SKY link príkladný slovenský podnikatel!
    Alebo žeby podvodník?

Komentáre už nie sú povolené.