Reklama

Odštartoval M4 Sport, na satelite aj v DVB-T

Maďarský verejnoprávny vysielateľ MTVA spustil dnes 18. júla nový športový program s názvom M4 Sport. Dostupný je divákom u vybraných maďarských káblových, satelitných (DIGI TV, T-Home, AustriaSat Magyarország, UPC Direct) a IPTV operátorov, ako aj nekódovane v DVB-T v rámci tamojšieho multiplexu A.

Navyše, zaradenie nového športového programu do svojej ponuky potvrdila aj platforma freeSAT. Zákazníci na Slovensku s predplateným balíčkom freeSAT medium nájdu stanicu v dodávaných boxoch na pozíciách 27 (SD) a 130 (HD), užívatelia s vlastným prijímačom môžu naladiť program v štandardnom rozlíšení z frekvencie 11 900 MHz, prípadne v HD kvalite z 11 843 MHz.
Pokračovanie nižšie:


M4 Sport odštartoval dnes o 8:00 športovou spravodajskou reláciou, v prvý deň vysielania sa môžu diváci tešiť ešte aj na prenosy z domácej OTP Bank Liga či tenisového Davis Capu. Do budúcna ponúkne M4 Sport divákom nielen prenosy z domácich súťaží, ale aj veľké športové udalosti ako Olympijské hry, Formula 1 či Liga Majstrov UEFA.

Technické parametre pre príjem M4 Sport HD pre zákazníkov freeSATu:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 843 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 30000
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: UPC Direct
Kódovanie: áno

Technické parametre pre príjem M4 Sport SD pre zákazníkov freeSATu:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 900 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: Áno
Provider: DigiTV

Distribúciu programu M4 Sport zabezpečuje MTVA aj prostredníctvom satelitu Eutelsat 9A (9°E), kde je dostupná i verzia M4 Sport HD (Europa), ktorá je určená pre divákov zo zahraničia a preto prináša nekódovane programy, na ktoré má vysielateľ vysporiadané vysielacie práva aj mimo Maďarska.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Eutelsat 9A (9°E)
Frekvencia: 11 958 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

m4_sport1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len taka zaujimavost, dnes som oprášil starú kartu Olcsó ktoré sa predavali vo veľkom aj u nás a M4 Sport na nej z Eutelsatu do hodinky nabehol.

  2. Iba verejnoprávne programy, ale čoby sme chceli zadarmo.

  3. Aj to je dosť, na to, že tá služba už vôbec neexistuje. Dajú sa tie karty po expirácii ešte zohnať?

  4. Tak už nielen Česi ale aj Maďari majú verejnoprávny športový kanál.STV stále nič-tápa v tme-škoda.Tak isto ČT:D a M2 sú výborné programy pre deti.
    M4 bude formulka1-výborne.

  5. @GK
    Mne vôbec nesedí, čo píšeš. Väčšina prenosov je nekompromisne kódovaná, voľne nešli ani všetky miestne prenosy cez víkend. Bez karty – skoro na nič, by som povedal. Akurát tak na lokálny maďarský futbal, ten asi kódovaný nebude. Kódovaná bol dokonca aj miestna kanoistika, tenisový Davis cup, plážový futbal. Bez kódu som videl len ten futbal + nejaké koníky, nič viac. Viac ako pol dňa v kóde, v noci reprízy tak isto v kóde.

  6. Pekný deň!
    Pustením programu M4Sport na Freesate som spokojný, mne funguje bez kódovania.Ale nedá mi pripomenúť jednu maličkosť: prečo na Freesat karte za 25 eur ročne táto služba nefunguje ?Ak to ide aj v DVB-t , podľa mňa by nevznikli žiadne náklady .
    Ak to číta aj niekto z Freesatu porozmýšľajte o to, ….

Komentáre už nie sú povolené.