Reklama

Telekom a JOJ predstavili nový kanál Ťuki, bude len v Magio TV a Magio SAT

Spoločnosti JOJ Group a Slovak Telekom dnes pri príležitosti medzinárodného Dňa detí predstavili novinárom na tlačovej konferencii novo pripravovaný slovenský televízny kanál s názvom Ťuki, ktorý bude vytvorený na mieru pre Slovak Telekom.

Ťuki bude prémiová televízna stanica pre najmenších divákov vo veku od 3 do 10 rokov. Vysielať bude 16 hodín denne a to v čase od 6:00 do 22:00 v slovenskom jazyku. V ostatnom čase bude divákom dostupná len krátka animácia. Program bude rozdelený do špecifických blokov podľa veku (deti v predškolskom veku, deti v mladšom školskom veku a pre celú rodinu). Stanica ponúkne paletu najobľúbenejších rozprávok ako aj vlastnú tvorbu. Z vlastnej tvorby môžeme spomenúť náučno-zábavnú reláciu (Ne)poslušník, ktorú bude moderovať populárny spevák Miro Jaroš. Vďaka relácii si deti zaspievajú a naučia sa hravou formou užitočné hygienické návyky či zásady slušného správania. Zaspávať potom budú pri programe s názvom Z rozprávky do rozprávky, v ktorej najznámejší slovenskí herci a moderátori (Jozef Vajda, Zdena Studenková, Zuzana Vačková, Michal Hudák, Andrea Belányiová či Andrina Kmotríková) prečítajú deťom každý večer na dobrú noc tie najobľúbenejšie rozprávkové príbehy, medzi ktoré patrí Janko Hraško, Červená Čiapočka, Soľ nad zlato, Perinbaba, Čin-Čin a ďalšie.
Pokračovanie nižšie:


Deti nás dospelých často v mnohom inšpirujú. Tým, aké sú úprimné, zvedavé, nebojácne, či ako vedia bezpodmienečne a bezhranične ľúbiť. Nás v JOJke 
a Telekome inšpirovali k tomu, aby sme im vytvorili televíziu, ktorá ich nielen zabaví, ale tiež vychová a formou hry mnohé naučí – najmä to, ako rozprávať spisovne po slovensky. Zároveň chceme prostredníctvom Ťuki TV odovzdať deťom to najlepšie z nášho detstva a možno aj to, čo sme my mať nemohli,“ povedal Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

Tuki_tv_2

Exkluzívne iba pre zákazníkov Magio TV a Magio Sat
Nová detská stanica Ťuki TV bude dostupná exkluzívne v ponuke Slovak Telekomu. Zákazníci budú môcť sledovať Ťuki TV na Magio TV šírenej 
cez pevnú sieť operátora v satelitnej televízii Magio Sat či mobilnej Magio Go. Dostupná bude ako v HD tak aj v SD kvalite, na satelite bude však zatiaľ len v SD.

Program bude dostupný predplatiteľom pri variantoch L a XL na IPTV i satelite. Pri variante M budú mať zákazníci Ťuki TV v portfóliu do konca augusta zdarma.

Magio TV sa na slovenskom trhu postupne etabluje ako kvalitná digitálna TV, ktorá nemá iba špičkové funkcie, ale chce ponúknuť viac. Našou stratégiou je nielen investovať do najlepšej siete, ale prinášať aj ďalšie benefity – 
a v prípade digitálnej TV je to postupne získavanie exkluzívneho obsahu, ktorý cez siete a naše služby vysielame. Po zaradení športových kanálov a vysielaní zápasov z Premier League i UEFA Ligy majstrov pristupujeme k ďalšiemu kľúčovému segmentu na trhu a radi by sme oslovili detského diváka i jeho rodičov. Ťuki TV je vyústením našej snahy priniesť zaujímavý prístupný obsah v slovenčine, ponúknuť najlepší program, pridať aj špeciálne formáty 
a vzdelávať naše deti,“ uviedol Dušan Švalek, výkonný riaditeľ pre mass market spoločnosti Slovak Telekom.

Oficiálny štart televízie aktuálne nie je známy, aktuálne sa čaká na pridelenie licencie. Predpokladáme však, že televízia odštartuje do niekoľkých týždňov.

Aké rozprávky ponúkne Ťuki TV
Bob a Bobek, Lolek a Bolek, Počkaj zajac, Macko uško, Krtko, Miazgovci, Fix a Foxi, Tučniak Pecola, Marvin stepujúci koník, O lúpežníkovi Rumcaisovi, Hrdinovia z mesta a ďalšie.

Tuki_tv_1

Tuki_tv_3

(foto: TV JOJ, Telekom)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Objednam si magio ked budu mat modul dp ci slotu. Ja ich prijimac nechcem ani zadarmo.

  2. Presne Jozef, tiež nerozumiem prečo sa Telekom tak bráni dodávaniu modulu k Magio TV. ja mám aktuálne Skylink, ale ke´dže nám práve zavádza telekom optiku, možno by som do Magia šiel, ale len cez modul, žiadny settopbox nechcem.

  3. Problemom je kompatibilita modulu so zariadeniami. Najjednoduchsie je pre Telekom stale dodat zakaznikom box a neriesit voloviny ako je preladovanie ci problemy s funkcnostou.

  4. Chcela by som sa spytat ako sa to ma naladit na Magiu alebo to pojde automaticky

  5. Vobec nemas v ponuke nikde Tuki? Mas Magio Sat alebo IPTV Magio?

  6. Zatiaľ zaregistrované 5min. oneskorenie programu oproti EPG… nato, že to je káblová tv, čakal som, že to bude presnejšie…

  7. Nepáči sa mi, že titulné piesne sú v angličtine. Na Minimaxe idú tiež napr. !Hrdinové veľkoměsta“ a titulnú pieseň v češtine si moja 4-ročná vnučka spieva v češtine.Titulná pieseň ju vždy naladí na prichádzajúcu rozprávku. Očakávala som, že tu to bude v slovenčine. A to vo všetkých zahraničných rozprávkach. . a nie je tomu tak…. mrzí ma to, vnučka ŤUKI TV sledovala deň- dva. a opäť sme prešli na české kanály – minimax a nicklondeon , disney canal. Hoci v češtine, ale lepší výber. Aspoň u nás. Sorry za kritiku.

  8. Tuki nemame, ale mna osobne sklamal RIK. Rano su este ako tak pekne rozpravky no potom je to katastrofa. Nasi krpci tiez sleduju len Minimax a JimJam aj ked su v cz. Co uz.

Komentáre už nie sú povolené.