Reklama

Slovenský detský program Ťuki TV dnes získal licenciu

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes na svojom zasadnutí udelila licenciu na celoplošné vysielanie televíznemu kanálu ŤUKI, ktorý prevádzkuje spoločnosť MAC TV. Nový detský kanál v slovenskom jazyku, ktorý je už od 1. júna 2015 dostupný exkluzívne iba zákazníkom Magio TV a Magio Sat, tak môže už spustiť oficiálne vysielanie.
Pokračovanie nižšie:


Ťuki bol vytvorený spoločnosťou Mac TV na mieru pre Slovak Telekom. Program preto nebude dostupných u iných operátorov. Vysielať bude 16 hodín denne v čase od 6:00 do 22:00 programy pre najmenších divákov vo veku od 3 do 10 rokov v slovenskom jazyku.

Stanica ponúkne paletu najobľúbenejších rozprávok ako aj vlastnú tvorbu. Z rozprávok, ktoré Ťuki ponúkne, môžeme spomenúť aspoň Bob a Bobek, Lolek a Bolek, Počkaj zajac, Macko uško, Krtko, Miazgovci, Fix a Foxi či Tučniak Pecola.

TIP: Telekom a JOJ predstavili nový kanál Ťuki, bude len v Magio TV a Magio SAT

Program bude dostupný predplatiteľom Magio TV pri variantoch L a XL na IPTV i satelite. Pri variante M budú mať zákazníci Ťuki TV v portfóliu do konca augusta zdarma.

Vzhľadom k tomu, že program vysielal už od 1. júna bez licencie, môže vysielateľ dostať od RVR pokutu. Rada sa bude touto témou zaoberať na jednom z najbližších zasadaní. RVR „začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV, s.r.o. vo veci možného porušenia § 15a ods. 1 (vysielanie bez udelenej licencie),“ uviedla dnes Rada pre vysielanie a retransmisiu v tlačovej správe.



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ťuki ale na čelo by si mal urobiť ten, čo vymyslel koncepciu vysielania tohto programu.

  2. Konečne poriadny slovenský program pre deti. Nikto ťa nenúti to pozerať, môžeš deťom prepnúť na JimJam a nech mluvia.

  3. Ťuki na čelo by si mal urobiť ten komu tento kanál objednaný na mieru Magiom vadí.

  4. lipo! Ten kanál mne nevadí. Mne vadí to , že Magio a Digi majú jedného majiteľa, a čo sa deje ? Magio má kanál Digi nie. To ťuki by mal urobiť na hlavu/lebo čo to tam má/ten, kto o tomto všetkom rozhodol…
    Ale čo už : Na Slovensku je to tak …

  5. By si mali zatukat na celo, deti od 6 do 10 rokov maju uz o 22.00 spat a nie pozerat TV.

  6. Chlapci-nič Vám nebráni vybrať si toho správneho operátora…Ťuki vyzerá byť kvalitný slovenský projekt pre deti.

  7. Tak , toho správneho operátora nebudem vyberať na základe spustenia nejakej detskej stanice…..Ak je tak kvalitný , tak prečo je len na Magio , mudrlant …

  8. Zaujimave je ze odkedy vysiela RIK tak zrazu uz vymysleli TUKI. A samozrejme nie aby to vysielalo aj u inych operatorov alebo cez DVB-T ale ako vzdy len cez skylink alebo magio.. Naco je potom taky kanal ked sa skatulkuje len niekam?? V Cesku ked vznikne novy kanal automaticky ide do DVB-T ale Slovensko je ako vzdy pozadu

  9. Kogi,
    ,,Ťuki bol vytvorený spoločnosťou Mac TV na mieru pre Slovak Telekom. Program preto nebude dostupných u iných operátorov.,,
    Ak to zaplatíš dohodni s JoJ nejaký kanál v DVB-T a my sa len potešíme ,samozrejme že Slovensko a všetko slovenské je zlé a pozadu dokonca v USA majú 500 kanálov a na SK len pár -lebo inak to niektorí nevedia vnímať.

  10. Telekom moze mat vlastnych kanalov kolko chce. Je to jeho vyhoda a sikovnost. To iste moze spravit aj Skylink, freesat… Jedine koho mi je luto su zakaznici DIGI, ktori by ten program mali mat, podobne ako DIGI Sporty. Mozno casom to pridaju aj do DIGI ak zistia ze im to az tak velmi novych zakaznikov neprinieslo. Hlavne ked to bude vo vyssich balikoch.

  11. Na SK.je nedostatok detskych kanalov v takej podobe ako tuky. Dobry projekt hodny nasledovania. Stafetu by mohla prevziat STV. Kanal pre detskeho divaka uz mal byt davno na svete.V archive je spusta dobrych rozpravok patrilo by sa ich dat na obrazovku a potesit tak vsetkych malych divakov bez rozdielu.

  12. Nemam rad telekom, stale sa správa akoby mu všetko patrilo, ako telekomunista!

  13. dobry den mame MAGIO a nevieme vyhladat kanal TUKI

  14. ked nejde Tuki je treba restartovat box, je na pozicii 50

  15. dobry ak chcem program tuki tak musim prejst z ups na magio inač sa to neddaaa???

  16. Čo k tomu dodať, je škoda že na slovensku je to tak ako je, som dôchodca a nepáči sa mi že pre deti TV si musia rodičia zaplatiť, k čertu s takými televíziami, osobne by som nikdy takú televíziu nepotvrdil aby mohla vysielať, ale čo už s tým obyčajný človek urobí, aj tak si myslím že zasa sa chcel len niekto obohatiť?

Komentáre už nie sú povolené.