Reklama

Koniec nekódovaného vysielania TV LUX na satelite Thor 6 (0,8°W)

Na satelite Thor 6 (0,8°W) dnes došlo k ukončeniu nekódovaného vysielania slovenského katolíckeho programu TV LUX, ktorý bol dostupný, z frekvencie 12 380 MHz, okrem iného aj zákazníkom pôvodnej služby DIGI TV či konkurenčnej platformy freeSAT.
Pokračovanie nižšie:


TV LUX vysiela zo satelitnej pozície (0,8°W) aj naďalej, no z frekvencie 11 977 MHz. Vysielanie je však šírené v kompresnom formáte MPEG-4/SD a kódované systémami Conax a Nagravision. Prístup k programu majú iba zákazníci novej DIGI TV a platformy Magio Sat.

Všetci zákazníci s pôvodnou službou DIGI TV, ktorí majú záujem sledovať TV LUX aj naďalej tak musia prejsť na novú ponuku. Pre prechod zo starej ponuky na novú je nutné kontaktovať zákaznícku linku operátora, alebo vyplniť objednávku priamo na webe digislovakia.sk. Predplatitelia platformy freeSAT aktuálne prístup k programu TV LUX z pozície (0,8°W) nemajú.

Nové technické parametre pre príjem TV LUX:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 11 977 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: TV LUX
EPG: áno
Provider: ST
Kódovanie: Áno (Conax a Nagravision)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pozícia po TV LUX nieje zakódovaná,len sa na nej nešíri žiadny obsah.FREESAT zrejme ani nevie,že LUX zmizol z tejto pozície-lebo na svojej hlavnej stránke stále ponúkajú aj LUX.

    1. Z frekvencie 12 380 MHz bolo už vysielanie TV LUX ukončené, aktuálne vysiela už iba z frekvencie 11 977 MHz kde je kódované.

  2. Dobrý večer! Nerozumiem tomu prečo je kódovaný.

  3. Na Thore je LUX iba pre Magio a DIGI. Ked uz si to Telekom plati nema dovod aby to nechaval volne pre vsetkych vratane zakaznikov konkurencie. Volne ide cez antenu a Astru.

Komentáre už nie sú povolené.