Reklama

Towercom bude mať po terestriálnej opäť aj satelitnú platformu, využije karty Plustelka?

Spoločnosť Towercom sa pripravuje na spustenie novej satelitnej platformy. Informoval o tom ako prvý portál Živé.sk, ktorému informáciu poskytla RTVS s ktorou už Towercom uzavrel dohodu ohľadom šírenia programov Jednotka a Dvojka. Podľa portálu je aktuálne nová satelitná platforma v štádiu príprav a rokovaní s ďalšími vysielateľmi, ponúknuť má údajne televízne programy bez poplatkov.
Pokračovanie nižšie:


Terestriálne aj satelitné televízne vysielanie patrí k najdôležitejším pilierom našej spoločnosti, preto je prirodzené, že neustále sledujeme vývoj na televíznom trhu a zvažujeme rôzne obchodné možnosti,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom. „S novými riešeniami a novými televíznymi službami divákov včas oboznámime,“ dodal.

Pripomeňme, že Towercom nie je žiadny nováčik v oblasti satelitného vysielania. Okrem satelitnej distribúcie programov, ktorú zabezpečuje aj naďalej, bola práve spoločnosť Towercom tá, ktorá na Slovensku rozbehla satelitnú platformu SlovakLink a neskôr Skylink. V septembri 2011 však došlo k odpredaju satelitnej platformy, ktorú vtedy prevádzkovali dve spoločnosti, Towercom na Slovensku a TRADE and TECHNOLOGY v Česku, luxemburskej M77 Group. Koncom roka 2012 prešiel nakoniec Skylink pod správu M7 Group, ktorá platformu prevádzkuje doteraz.

Nová satelitná platforma od Towercomu by teoreticky mohla využiť dekódovacie karty Plustelka
Nie je žiadne tajomstvo, že kódovací systém Irdeto (CAID: 0668), ktorý je v súčastnosti pripojený a používaný na programoch terestriálnej platformy Plustelka používajú aj dekódovacie karty RTVS, ktoré sú v podstate totožné s kartami Plustelka, akurát že majú vytlačené logo RTVS a sú na nich dostupné iba programy RTVS zo satelitu Astra 3B. Towercomu tak stačí do budúcna len sprístupniť programy RTVS prípadne aj ďalšie na svoje dekódovacie karty Plustelka a bez väčších problémov budú môcť zákazníci doterajšej terestriálnej platformy sledovať aj programy prostredníctvom satelitu v prípade, že vložia kartu do satelitného prijímača. Operátor tak môže ponúknuť terestriálne a satelitné programy na jednej dekódovacej karte a to v podstate bez navýšenia nákladov.

Kódovací systém Irdeto na programoch RTVS je už teraz prepojený s kartami Plustelka
V redakcii portálu SatelitnáTV.sk sme skúšali našu testovaciu dekódovaciu kartu Plustelka, na ktorej máme aktivovanú ponuku Plustelka mini v satelitnom prijímači na programoch Jednotka a Dvojka z družice Astra 3B (23,5°E). Napriek tomu, že kanály karta nedekóduje, prišli nám na ňu zápisy ako keby sme sledovali programy z Plustelky. Rovnako je to aj v prípade reautorizácie karty. Z uvedeného vyplýva, že kódovací systém Irdeto (CAID: 0668) na programoch RTVS z družice Astra 3B (23,5°E) je už teraz prepojený s kartami Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. zadarmo no cz pogramy nie…….. iba tie slovenske tam budu a preto mam kupiť ich satelit však mam dvb-t –

  2. A ked mam dekoder Plustelka ktory mam v tv na rozkodovanie CT1 a CT2 bude sa dat pouzit na rozkodovanie STV1 a STV2 cez sat ? lebo zatial to nefunguje v tv my rozkoduje len pozemne DVB stanice.

  3. už aj spoločnosť penta krachuje potrebuje klientelu tak idu na to

  4. Konecne pozitivne riesenie.S tou kartou plustelka na prijem dvb-t aj dvb-s v jednom super napad. Konecne niekto zacina v towercome pouzivat mozok. Este do dvb-t natahat tolko programov co maju cesi. Potom to uz len rozlozit ktore tv sa viac oplatia vysielat v dvb-t a ktore v dvb-s.

  5. Towercom je : Ja a Ty nie Penta. Neviem čo sa radujete. Celé je to o tom, aby obmedzili príjem českých programov…. Ja a Ty má stále prsty aj v SkyLinku. Len si to presunuli do Luxemburska – Dane.

  6. Mohli rovno ponúkať combo boxy a skobinovať to od začiatku. Terestriál nebude nikdy ako v Maďarsku kde pustia jeden vysielač a pokryje to celú krajinu. U nás je nahovno terén. Siso veď jaty uz davno towercom predala.

  7. Také jednoduché: Kúpili od Irdeta poriadny server, platia za neho licencie a server beží (podľa počtu aktíbnych Plustelka kariet) na minimálny výkon, takže ho treba nejako vyťažiť, aby sa začali peniažky vracať. Čo to už prispela RTVS, ale to je málo, traba hladať ďalších prispievateľov 🙂

  8. Plustelka má slabé pokrytie signálom,málo staníc v ponuke a je drahá.dudo-v našom dvbt nemôže byť toľko staníc ako v českom-lebo ich nemáme,aj tých pár odchádza…Dajto,Slovaksport1+2 a tak.

  9. DVB-S a DVB-T box v jednom asi najlepsia volba 🙂 – ved to mam v TV – parabola ja pozemna antena pripojena – uz nech len spustia aby my jeden dekoder odkodoval DVB-T aj DVB-S programy.

  10. Mierne mi zacina svitat,preco sa DVB-T nerozvija. Oni chcu vytrieskat peniaze zo satelitu. Este treba zvysit platby tv spolocnostiam a zrazu bude DVB-T pre nezaujem vsetkych odsudena na zanik.

Komentáre už nie sú povolené.