Reklama

JOJ Group má v pláne spustiť druhý detský kanál, bude iba v ponuke jedného operátora

Skupina JOJ Group, ktorá v súčastnosti prevádzkuje štyri voľne dostupné televízie JOJ, Plus, WAU, Senzi a jeden platený detský kanál RiK, plánuje podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk spustiť v poradí druhý platený televízny kanál zameraný na detského diváka pod názvom Ťuki TV. Oproti stanici RiK však bude Ťuki dostupný exkluzívne len u platforiem, ktoré prevádzkuje spoločnosť Slovak Telekom a to nielen v rámci IPTV, ale aj na satelite. O novo pripravovanej stanici informoval už včera web mediaboom.sk.
Pokračovanie nižšie:


Ťuki bude podobne ako RiK vysielať detské programy v slovenskom jazyku. Odštartovať by mohol už v júni tohto roku.

Televízia požiadala o licenciu pre svoj nový program už aj Radu pre vysielanie a retransmisiu, tá sa ňou bude zaoberať na jednom z najbližších zasadaní. „MAC TV, s.r.o. požiadala Radu o udelenie licencie na programovú službu ŤUKI, ktorej 100 percent programov majú tvoriť detské programy,“ uviedla pre náš portál SatelitnáTV.sk hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

O vyjadrenie k novému kanálu sme požiadali ako JOJ Group, tak aj Slovak Telekom. Obe spoločnosti sa však k uvedenej téme nevyjadrili.

Druhý platený detský kanál nebude jedinou novinkou ktorú plánuje JOJ Group v tomto roku. Aktuálne sa skupina pripravuje aj na štart plateného filmového kanálu JOJ Cinema. Ten vo štvrtok 21. mája testovala spoločnosť Towercom niekoľko hodín z vlastnej kapacity na satelite Astra 3B (23,5°E). Televízia aktuálne oslovila káblových a satelitných operátorov a overuje si ich záujem o danú stanicu. Záujem o JOJ Cinema má aj platforma Skylink. „S JOJ o zaradení nového programu jednáme. Zatiaľ nedokážem odhadnúť výsledok,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group. „Ak to bude aktuálne, budeme informovať,“ dodal.

tuki_tv_logo
Logo novej stanice Ťuki TV.

Televízia už spustila aj svoju webovú stránku na adrese http://www.tukitv.sk.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Telekom ukazuje svoju silu, este nech prestane menej vysielat reklamy a radsej investuje do rozsirovania HD ponuky a bude to ok.

  2. Macko uško, Krtko, Lolek a Bolek, Kremienok a Chocholúšik, čítanie rozpravok s hercami na dobrú noc, pesničky… fajnovy kanal

  3. To je „super“ ďalší platený detský kanál v slovenčine tej češtiny si užívame dosť na Slovensku.

  4. Nech si radšej s tým Ťuki tv v JOJ-ke ťuknú po hlave!

  5. Z mojho pohladu by na sviatok deti 1.6 mali detsky kanal dostat vsetky deti bez rozdielu.Nieco taketo by sa v Cesku nikdy nestalo tam to naozaj funguje ako ma.Z tejto hry mal byt detsky divak vyluceny bolo by to voci detom fer je to moj nazor snad hodny zamyslenia pre kompetentnych.

  6. A ešte raz nikto nieje schoný zaradiť tu u nás normálny voľný detský slovenský kanál ani ta naša slávna „RTVS“.

  7. Neviem aký zmysel má živiť kapacitu na ďalší detský kanál. JOJka predsa vlastní RiK TV, tieto rozprávky mala zahrnúť do kapacity RiKu a obohatiť tak jeho program. Stále tam rotujú tie isté rozprávky (aby som bola spravodlivá, je to tak aj na ostatných detských kanáloch), deti to tak prestáva čoskoro baviť.

  8. Keby radsej na rtvs davali pre deti programy vzdelavacie, naucne,ako to uz roky navrhujeme .
    Platene vysielania … Pre koho teda ? Len pre tych, co maju penazi ako pliev a nemaju problem zaplatit si aj stovky kanalov ?!
    Nemalo by sa zacat robit nieco uzitocne pre deti – : ZADARMO ?!

  9. Pridávam sa ku divákovi JOZO a ostatných s podobnými názormi. Prečo by nemohol byť nový detský kanál Ťuki TV neplatený pre všetky deti ? adria

  10. Pridávam sa ku divákovi JOZO a ostatných s podobnými názormi. Prečo by nemohol byť nový detský kanál Ťuki TV neplatený pre všetky deti ? adria.

    (oprava mena)

  11. Slovensky detsky kanal na ktory sme cakali je sice na svete ale nie pre vsetkych malych divakov.Na tahu by mala byt STV patrilo by sa keby si uz konecne zacala plnit svoje povnnosti.Toto co robia slov. televizie na SK s detmi mi pripomina rozpravku o macoche.

  12. Vsetko by bolo super, keby tie dve slovenske rozpravkove kanaly mali v ponuke aj ini poskytovatelia tv sluzieb. My nemame ani jeden, mame preto ine deti???

  13. Ja suhlasim s ostatnymi je to obycajna chamtivost ked
    si my dospeli mame platit za kanaly preco to deti nemozu
    Mat zadarmo a navyse je to nefer voci vsetkym detom a navyse presme ako to tu bolo napisane kludne to mohli zahrnut do jednej televizie a rozdelit to od rana pre mensie deti a poobede pre vacsie napriklad a nie ako v Rikovi stale to iste podoba sa to minimaxu.

  14. Preco nie je dostupny aj u inych len pri telekome, je to blbost nikto teraz nebude menit ope ratora kvoli detskemu kanalu a je to nespravodlive pre deti ktorych rodicia nemaju magio.

  15. Tak ako všerko iné aj toto je len obchod…Magio ponúka,chceš? prejdi k nám..a samozrejme Magio tu nie je na to aby suplovalo štát pri výchove detí…aj keď sa to zdá nespravodlivé…keďže sa nekonal masový prestup pri športových kanáloch tak skúšajú ďalej…prečo nie?

Komentáre už nie sú povolené.