Reklama

Deutsche Telekom získal zvyšných 49% akcií v Slovak Telekome

Deutsche Telekom získal zvyšný 49-percentný podiel v Slovak Telekome, ktoré boli doteraz vo vlastníctve Fondu národného majetku Slovenskej republiky, za kúpnu cenu 900 miliónov eur, čo zodpovedá 3,8 násobku EV/EBITDA. Informovala o tom spoločnosť v tlačovej správe.

Podľa Deutsche Telekomu akvizícia zostávajúcich akcií umožňuje zjednodušenie kapitálu, správy a štruktúry v Slovak Telekome.
Pokračovanie nižšie:


Slovak Telekom je už plne konsolidovaný dcérskou spoločnosťou Deutsche Telekom. Transakcia nemá žiadny vplyv na príjmy a EBITDA skupiny. Avšak, akvizície zostávajúcich akcií vedú k zvýšeniu zisku na akciu súčasným akcionárom spoločnosti Deutsche Telekom. Podľa podmienok dohody bude 100 miliónov eur z kúpnej ceny vyčlenených na viazanom účte na určité časové obdobie.

Transakcia nie je predmetom schválenia regulačnými úradmi a preto sa očakáva, že bude dokončená v nasledujúcich týždňoch.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. fotko: Predat podiel v Telekome bol spravny krok. Ibaze ho vlada realizovala pokutnym sposobom – malo sa pokracovat vo verejnej ponuke akcii na burze.
    Okrem toho ta 100-milionova klauzula v zmluve zacina dostavat neprijemne kontury – 30 melonov uz odchadza na konto pochybnej schrankovej firmy v ramci mimosudneho vyrovnania (SME, 13.6.) Kedze ju tam Telekom posiela dobrovolne, po nahlej zmene postoja (predtym sa roky sudil a odmietal platit), vyzera to tak, ze sa to vyplati z tej 100-milionovej rezervy, ktora ma sluzit prave na uhrady odskodneho v prehranych sporoch. O tu istu sumu sa potom znizi prijem statu, cize zas zaplatime my vsetci tucny baksis do keseni oligarchov. Doslaka.

Komentáre už nie sú povolené.