Reklama

ANTIK Sat testuje na satelite Eutelsat 16A aktuálne už len z dvoch transpondérov

Novo vznikajúca satelitná platforma ANTIK Sat, ktorú bude prevádzkovať spoločnosť ANTIK Telecom, okresala technické testy na družici Eutelsat 16A (16°E) na dva satelitné transpondéry.

Pôvodne boli testy dostupné na troch transpondéroch s frekvenciami 11 057 MHz, 10 928 MHz a 11 093 MHz. Práve z prvého menovaného boli testy ukončené. Dôvody ukončenia technických testov nie sú oficiálne známe, nie je teda ani vylúčené, že sa testy môžu objaviť na novom transpondéri.
Pokračovanie nižšie:


Zrekapitulujme si teda aktuálnu situáciu. ANTIK Sat v súčastnosti testuje spolu s partnerskou spoločnosťou TAG svoje televízne programy už iba na dvoch satelitných transpondéroch. Na frekvencii 10 928 MHz je možné naladiť 13 televíznych programov a jeden dátový kanál (OTA-Upgrade). Z frekvencie 11 093 je šírených až 20 televíznych programov a jeden dátový kanál.

Platforma ANTIK Sat mala oficiálne odštartovať koncom marca 2015. Štart bohužiaľ presunula o niekoľko týždňov. Nový dátum štartu však už nezverejnila.

Technické parametre pre príjem test kanálov:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 093 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Postupne to odpoja všetko a skončí tento cirkus okolo toho. Už len to že nevedia ani kedy vôbec začnú je trapošina.

  2. Slovenský trh je presýtený ako aj ten maďarský, kde sa nemôže uchytiť ani Austriasat. Len vtedy budú mať šancu na úspech, ak sa im od začiatku podarí dať do ponuky HBO HD, HBO2 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD, Cinemax2 HD a FilmEurope HD. Ináč by mali čo najskôr ukončiť celý tento pokus o satelitné vysielanie, lebo s plánovaným dátumom začatia vysielania je to už ozaj na výsmech, naviac denne sa im snižuje serióznosť podniku a súčasne sa im zvyšujú náklady za satelitné testy.

  3. Za nejaké programy HBO v HD kvalite by som ja osobne určite poskytovateľa nemenil. Sú to prémiové kanály a tie veľa ľudí neoslovia.

    Spomenme si ako začínal SlovakLink, Czech Link alias Skylink. Najskor bolo len zopar programov a potom postupne pribudali dalšie. Takto by mal začať aj Antik no už všetko v HD kvalite.

  4. Aj keď to možno s nimi momentálne možno vyzerá biedne, ale nelámal by som nad nimi ešte palicu. Nie všetko musí isť podľa plánov a možno preto to zdržanie a pod. To, že na „57“ vypli testovanie môže mať rôzne dôvody/dohody a pod, ale konečne tu niekto môže začať konkurovať Skylinku, toto ma teší najviac. A ešte keď Antik pridá k službe aj archív, tak to môže byť už naozaj zaujímave 😀 no len som zvedavý zasa, kedy a v akom štýle to spustia?! :-/

  5. Antik sat finišuje.. Dnes prebehlo v Košiciach prvé oficiálne stretnutie spolupracovníkov a predajcov Antik sat..

    Vedenie spoločnosti predstavilo spolupracovníkom nové priestory a pracovné tými zodpovedné za prevádzku IPTV a Sat tv. Následne pán Lakatoš predstavil techniku, predpokladanú programovú štruktúru a informoval o predpokladanom termíne spustenia služby.. Podľa prvých informácií stb. bude pracovať na operačnom systéme linux. Prijímač bude obsahovať prepracované MENU so štruktúrou ktorá je podobná štruktúre používanej v prijímačoch pre digitálnú televíziu TANGO.. Satelitný prijímač bude možné pripojiť na internet a tak využívať naplno aj ďalšie služby poskytované spoločnosťou Antik.. Medzi úplné novinky na satelitnom trhu bude 20 dňový archív a videopožičovňa..Vybraní predajcovia v priebehu niekoľkých dní už začnú naživo testovať službu aj s dostupným HW.

Komentáre už nie sú povolené.