Reklama

ANTIK Sat bude nakoniec zariadenia s kartou párovať

Satelitná platforma ANTIK Sat, ktorú bude prevádzkovať slovenská spoločnosť ANTIK Telecom, bude podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk nakoniec predsa len párovať zariadenia s kartou. Pre zákazníkov to znamená, že dekódovaciu kartu nebudú môcť použiť vo svojom doterajšom zariadení, ale iba v tom, ktoré dodá poskytovateľ spolu s kartou. Záujemcom o službu budú dostupné ako satelitné HD prijímače, tak aj CAM moduly, ktoré bude samozrejme možné použiť aj v televízoroch so zabudovaným satelitným tunerom či v satelitnom prijímači s voľným CI slotom.
Pokračovanie nižšie:


Párované zariadenia spolu s kartou zabezpečujú prevádzkovateľom lepšiu bezpečnosť proti nelegálnemu príjmu. Spomeňme, že takúto ochranu využívajú napr. aj satelitné platformy Magio Sat či DIGI TV. Obe však zatiaľ nemajú v ponuke samostatný dekódovací modul.

Oficiálny štart ANTIK Satu zatiaľ stále nie je známy. Platforma však pokračuje aj naďalej v testovaní programov na satelite Eutelsat 16A (16°E), kde v posledných dňoch došlo opäť k zmene technických parametrov jedného z testovacích transpondérov.

Aktuálne parametre testovacích transpondérov:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 093 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 4/5 (pôvodne 3/5)
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK (pôvodne 8PSK)

Všetky programy z oboch transpondérov sú kódované systémom Conax.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Začiatkom januára ešte som sa tešil, že budeme mať na trhu nové programy. Štart sľúbili na koniec marca, no potom ohlásili niekoľko týždňov meškania. Je na zamyslenie, že stále nevedia, kedy sa začne satelitné vysielanie. Medzičasom som si objednal z tejto satelitnej pozície službu DIGITALB FAMIlJARE za 14 euro na mesiac, a mám tam veľký výber filmových kanálov (2 v HD s anglickými titulkami) a 7 filmových kanálov v SD podľa žánrov, a tiež v originálnom zvuku, často anglicky. Naviac tam mám aj 5 kanálov pre dospelých, ktoré vysielajú hard-core filmy 24 hodin denne, naviac z nich 2 kanály sú v HD kvalite.

  2. Treba si uvedomit ze Antik nie je ziadna satelitna telekomunikacna spolocnost, biznis maju dlhodobo zalozeny na IPTV televizii a internete a so satelitom zjavne nemaju take skusnosti ako velky etablovany hraci… start neodhadli spravne a dalsi termin uz radsej ani nedali, kedze nevedia co vsetko sa moze este vyskytnut pocas testovania a ani sa im necudujem… nie kazdy padol mudry z neba, a potrebne know how im asi nikto neda… treba len pockat, dockame sa

  3. Takto ale budu predavat okrem kariet aj zariadenia a o to im zrejme ide. Lenze ak ma len 60% zakaznikov skylinku conax prijimac mohli len kupit kartu a frcat na antiku. Box a karta je uz investicia cez 100 eur a to uz je skoro rocny poplatok balika freesat. Mozno ale budu davat boxy s viazanostou zadarmo.

  4. Ide free food network pod oznacenim fn hd test11914 29900 dvbs2

    1. @ferro ultra

      Pokiaľ Váš komentár nemá nič spoločné s článkom využite prosím radšej diskusiu na http://forum.satelitnatv.sk/

  5. Ono s tým párovaním, ani im nič neostáva, to by sa karty hneď ocitli v serveroch na Ukrajine alebo v Rusku a inde.Za tie roky ani magiosat sa nikde nešaroval.Používať ich prijiímač-ani zadarmo, zlatý skylink, ten poskytuje veľa možností.

  6. Antik ani nezacne. Skoncia testy a je po vsetkom. To nie je konkurencia Skylinku.

  7. Mily Jozefko,
    mas aj nejake zarucene overene informacie ze ani nezacne??? Alebo si to len vydedukoval z clankov na tupky a pod.?

  8. Súhlasím s p. Emilom, týpkovia ako je Jozef sú buď platený provokatéry skylinku, alebo je to neveriaci pesimista.

    Aby som vyvrátil jeho tvrdenia, prvé dojmy a skúsenosti sa objavili na portály supportsat.cz

  9. allek: Plateny provokater sotva, zas nemusime byt taki paranoidni. Z 99% ide urcite v takychto pripadoch iba o jednoduchsich ludi, ktori sa snazia nekritickym vychvalovanim tovaru ci sluzby, ktoru si zakupili, a bezdovodnym spochybnovanim konkurencie, iba spatne racionalizovat svoje predosle iracionalne spotrebitelske rozhodnutie. A tym stlmit podvedome pochybnosti, ci sa rozhodli dobre. Ine motivy za tym hladat netreba. Robi to v tej ci onej forme vacsina ludi, a to nielen v suvislosti s nakupovanim (najkriklavejsie pripady su napr. ficovolici, iOvce, hipsteri, nabozenski fanatici a Radek Hulan 😉

Komentáre už nie sú povolené.