Reklama

Skylink a RTVS sa nakoniec dohodli, Jednotka HD a Dvojka HD budú aj na Skylink kartách

Spoločnosť M7 Group sa už dohodla na spoločnom financovaní šírenia programov Jednotka HD a Dvojka HD s RTVS. Na základe dohody tak Towercom, ktorý zabezpečuje distribúciu oboch programov na satelite ešte dnes pripojí kódovacie systémy Irdeto, ktoré využívajú karty Skylink.

Dostali sme od verejnoprávneho vysielateľa požiadavku na pripojenie systému podmieneného prístupu platformy Skylink k programovým službám RTVS HD na satelite Astra 3B. Túto požiadavku dnes aj zrealizujeme,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom.
Pokračovanie nižšie:


Po viac ako dvoch týždňoch vysielania kanálov na satelite Astra 3B (23,5°E) budú mať tak prístup k obom slovenským verejnoprávnym programom vo vysokom rozlíšení nakoniec aj zákazníci satelitnej platformy Skylink.

RTVS začína podľa platnej zmluvy platiť za HD distribúciu až od roku 2017, umožní preto pripojenie satelitných kariet Skylinku do svojho kódovacieho systému do tejto doby bezodplatne.

Dohoda s prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink nás teší najmä v súvislosti s nadchádzajúcimi MS v hokeji, ktoré si tak naši diváci budú môcť vychutnať v najvyššej kvalite,“ doplnila Dominika Šulková, hovorkyňa RTVS.

Člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník: „Dohoda s RTVS o zaradení programových služieb RTVS v HD kvalite je výbornou správou pre všetkých našich zákazníkov. Programové služby Jednotka a Dvojka v HD zaraďujeme do základného balíka Digital HD našej satelitnej služby.

Spoločnosť M7 Group zároveň vyjadrila súhlas s uhrádzaním finančného príspevku na službu prepojenia kódovacích systémov, na ktorom sa s RTVS dohodla od 1. januára 2017.

Zaradením programových služieb do platformy Skylink nekončí vydávanie kariet RTVS, ktoré slúžia na zabezpečenie bezplatného prístupu k verejnoprávnym programovým službám na satelite Astra. Naopak, dohoda RTVS a M7 Group umožní v prípade záujmu divákov aj preregistrovanie súčasnej satelitnej karty Skylink na satelitnú kartu RTVS, ktorá bude oslobodená od servisných poplatkov. O kartu RTVS môžu požiadať cez objednávkový formulár platitelia tzv. koncesionárskych poplatkov na webovej stránke rtvs.org (http://www.rtvs.org/a/78161_vydanie-satelitnej-rtvs-karty).

Technické parametre pre príjem programov:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (Irdeto)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. By ma zaujimalo kolko ta vypalnicka banda z luxemburgu bude platit.

  2. ešte to teda nefičí, sat beží celý deň, posledná polhodina na STV a žiadny zápis. Karta je typ: ICE (0D96) 🙁

  3. Chvilu to išlo nekódovane tak mu to ist mohlo. Aktuálne na skylink kartách nejde, ale kodovacie systémy sú už pripojené.

  4. A k estevečkam HD pridaju aj kino Barrandov 11895V 27500 5/6

  5. Mám Dreambox 8000 HD a mne tá karta RTVS na STV HD nejde.
    Čo mám urobiť,aby fungovala.
    Ďakujem za radu

  6. Mas dve moznosti. Bud si kupis modul irdeto alebo nainstalujes Oscam.

  7. ahoj fajnsmeker poraď mi prosím ťa ako nainštalovať Oscam
    do DM 8000 HD.

    Ďakujem

  8. zalezi aky mas v dreame image. Mas v nom uz nejaky softcam nainstalovany?

  9. Pod Cccamom sa mi to zatiaľ nepodarilo rozbehať. Pozri sem a vyskúšaj zadať do configu: http://forum.satelitnatv.sk/prispevok/karta-rtvs/2/

    Mne to ide iba pod Oscamom.

Komentáre už nie sú povolené.