Reklama

Dokumentárno-detský kanál Barrandov Plus spustí svoje vysielanie 16. mája

V Česku obohatí mediálny trh od 16. mája 2015 nový televízny kanál s názvom Barrandov Plus. Vo svojom vysielaní sa má zamerať na dokumentárne a detské programy.

Stanicu budú môcť naladiť od začiatku vysielania českí diváci v rámci tretieho celoplošného multiplexu, ktorý prevádzkuje spoločnosť Czech Digital Group (CDG), dcérska spoločnosť Českých Rádiokomunikacií. Multiplex pokrýva takmer 96 % obyvateľov Českej republiky, vysielajú v ňom programy ako Kino Barrandov, Prima Love, Prima Zoom, hudobné Óčko, Óčko Gold, Šlágr či kombinovaný program ČT :D/Art Českej televízie.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľom novej stanice bude spoločnosť Barrandov Televizní Studio, ktorá už má aktuálne vo svojom portfóliu kanály TV Barrandov a Kino Barrandov. Posledne menovaný odštartoval 18. apríla tohto roku.

Rodina kanálov Barrandov sa ešte tento rok rozšíri aj o štvrtý kanál – Barrandov Muzika. Ako názov napovedá, bude sa jednať o hudobný kanál. Dátum štartu však ešte nebol zverejnený.

barrandov_kanaly
Foto: TV Barrandov

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Jedno nepochopím. Prečo česi vedia natrieskať do muxov osem kanálov a u nás Towercom len päť?

  2. Na Slovensku nieje čo natrieskať do multiplexov. Prečo? Tak napríklad: začala nám vysielať prvá slovenská detská stanica RIK-ktorá ide bohužiaľ cez satelit a navyše kódovaná=sledovanosť 0,01%…..

  3. Ja len dúfam,že po štarte B-Plusky nestiahnu z TV Barrandov obľúbené detské pásmo Animáček.

  4. U nás to nikdy nebude ako v ČR. Jednoducho to nejde. Sme malý trh. Keď som sa naposledy rozprával s jedným poliakom a bavili sme sa o cenách tak som nakoniec zistil že u nich je možné si predplatiť HBO od približne 3 eur na miesiac. U nás je to od 9 eur. DVB-T? Na to sa všetci vysrali pri prechode na digital lebo si dali Skylink že je zadarmo. No a dopadlo to tak ako dopadlo. Teraz si zase aspoň teda starší ľudia davajú naspäť anténu. Lebo 34 eur na rok je už dosť.

  5. Nielen starší ale aj skromnejší nemajú satelit. Stačí DVB-T. 19 slovenských programov aj s miestnymi úplne postačuje.

  6. iko: Aj Towercom technicky vie natrieskat viac nez 5 kanalov do multiplexu, napr. v MUX 4 ich je 11, nedavno ich bolo 12 (kompresia MPEG4). Ale uctuju si nehorazne poplatky, tak sa im tam nikto nehrnie, najnovsie konci aj Dajto. V tom je cokel zakopany.

Komentáre už nie sú povolené.