Reklama

UPC dostalo pokutu za šírenie českých staníc

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom poslednom zasadnutí, ktoré sa konalo v utorok 10. marca, udelila prevádzkovateľovi retransmisie UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o., Bratislava pokutu vo výške 1000 eur za porušenie § 17 ods. 1 písm. c) ZVR v súvislosti s poskytovaním programových služieb ČT1, ČT2, ČT24, Prima family, Prima Cool, Prima Zoom, Prima Love, Nova a Nova Cinema bez súhlasu ich pôvodných vysielateľov.
Pokračovanie nižšie:


Každý televízny poskytovateľ na Slovensku musí mať podľa platného zákona povolenie na šírenie televízneho kanálu od samotného prevádzkovateľa.

Keďže české televízie nemajú zakúpené vysielacie práva pre územie Slovenskej republiky nemôžu dať našim poskytovateľom toto povolenie. Výnimkou je Česká televízia, ktorá súhlas na šírenie svojich programov operátorom väčšinou poskytne. Príkladom toho je aj Plustelka, ktorá šíri prvé dva programy ČT1 a ČT2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Toto nepochopim. Sme v EU kde sa volne obchoduje, poplatky za roaming klesaju ale ceske tv pozerat nemozeme?

  2. Veď tá pokuta je symbolická aby sa nepovedalo.
    1000 Ečiek ako by to platil občan za prekročenie rýchlosti na ceste 😀
    Asi sa sekli o dve tri nuly a to by bola pokuta pre firmu.

  3. Dnes je to symbolická pokuta, ale zajtra …
    Pokuta je za porušovanie vysielanie na území SR. To znamená že s tým musia prestať alebo si vyžiadať povolenie pre vysielanie na území SR, čo im tie stanice dať nemôžu nakoľko pri zakupovaní relácii by museli platiť ďaleko väčšie sumy ako platia dnes. Je teraz na českých staniciach či chcú svoje kanály šíriť aj na území SR. A myslím si že to zasiahne aj iných poskytovateľov ako sú Skylink, Magio TV Orange TV a pod.

  4. Skylink povolenie ma lebo ich poskytuje v CR a dalsia vec je ze nema sidlo v SR tak sa neriadi nasimi zakonmi, orange to ma tiez doriesene cez nejaku cesku firmu ak sa nemylim.

  5. Takato vyska pokuty nedonuti UPC k naprave pripada mi to ako vykrik do tmy……..a aj pre taketo smiesne pokuty sa zakony nedodrzuju.Zaujimalo by ma ci dostali termin na uvedenie terajsieho stavu do zakonneho……

  6. Nie, tak ako si nemozes z obchodu volne hocico ukradnut tak si nemozes volne pozerat televiziu na ktoru nemas povolenie…
    Neplati to samozrejme priamo pre teba ako zakaznika, ale pre providera, ktory na sirenie nema suhlas a ani ho dostat nemoze, kvoli obmedzenym pravam na jeden stat. Nase ci ceske stanice bohuzial nekupuju prava na filmy a serialy pre FTA vysielanie (ktore by boli zrejme ovela drahsie) preto ani nikde na satelite nenajdes FTA Markizu, JOJ, Novu a podobne, maximalne na chvilu ako test.

Komentáre už nie sú povolené.