Reklama

RTVS si už vybrala spoločnosť ktorá zabezpečí distribúciu HD programov na satelite Astra 3B

Slovenský verejnoprávny vysielateľ RTVS má už vybranú spoločnosť, ktorá zabezpečí distribúciu oboch televíznych programov Jednotka a Dvojka vo vysokom rozlíšení (HD), ako aj prenájom kapacity, na satelite Astra 3B (23,5°E).

Podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk dostala RTVS minimálne dve ponuky na satelitnú distribúciu. Jedna ponuka bola aj od prevádzkovateľa platformy Skylink, spoločnosti M7 Group.

RTVS dostala od nás ponuku distribúcie HD programov za takých podmienok, aby sa ich náklady oproti súčasnému stavu nezvýšili,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group.
Pokračovanie nižšie:


Samotná RTVS však ponuku od spoločnosti M7 Group neprijala. „Dňa 8. 1. 2015 poslala RTVS spoločnosti M7 Group oficiálnu odpoveď, v ktorej vyhodnotila ponuku satelitného uplinku a prenájmu satelitnej kapacity ako cenovo nevýhodnú,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk PR manažér RTVS Juraj Kadáš. „Uprednostnili sme cenovú ponuku od inej spoločnosti, v najbližších dňoch bude zverejnená nová zmluva na satelitný uplink HD programov RTVS, vrátane prenájmu kapacity na satelite Astra 3B. Nová zmluva prinesie pre našich divákov dlhodobé riešenie v podobe príjmu oboch televíznych programových služieb RTVS v HD.

Telerozhlas si tak zabezpečí šírenie oboch svojich programov na satelite Astra 3B (23,5°E) na vlastné náklady, podobne ako je tomu aj v prípade verzií v štandardnom rozlíšení. Pokiaľ však chce aby boli jej programy v HD kvalite dostupné aj zákazníkom Skylinku, musí s prevádzkovateľom platformy ešte rokovať a dojednať si podmienky. „Samostatnou témou je zaradenie HD programov do platformy Skylink. V najbližších dňoch budeme o tom so spoločnosťou M7 Group rokovať,“ dodal Kadáš.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ved na 23,5°E nijaky iny slovensky satelitny operator ako Skylink nevysiela, tak o com maju jednat…? To by RTVS bola schopna robit tam len distribuciu? Nejake divne..

  2. Preco? RTVS si zaplati distribuciu a kludne moze chciet od Skylinku teraz nejake love aby prispel ked uz zdiera koncesionarov so servisnym poplatkom respektive kludne moze pozadovat spristupnenie programov zadarmo na kazdej karte. Aj tak stale nechapem preco sa nepresunie distribucia napr. na Thor ktory je zjavne lacnejsi.

  3. Pred MS v hokeji urcite dobra sprava. Dvojka v hdcku, parada.

  4. Jedná sa o milióny € ročne … bolo nejaké verejné obstarávanie ?

  5. preco STV nezvazovala ponuku inych spolocnosti na inom satelite?
    Ved tuto oslovila len Towercom a M7. Na Thore 0,8 je potencial sledovanosti STV v HD ovela vyssi – ved je tam Magio, Nova Digi aj Freesat.

  6. Tak pekne si vypýtať teraz už od Skylinku nejaké drobné na distribúciu cez Media Broadcast, keď to Skylink chce dať do ponuky odtiaľ. Dokonca by tam mohli byť aj iné podmienky, tvrdšie zo strany RTVS. Nech majú aspoň guľe pri vyjednávaní, keď si budú platiť distribúciu z našich peňazí na najdrahšej družici.

  7. na thor sa mozes divat ty my mame tanier len na astru 23,5 hadam si nebudem davat vlastnu parabolu na balkon ked mame na streche spolocnu

  8. Dúfam,že platcovia koncesií budú mať prístup k týmto staniciam zdarma.Ako..?Na požiadanie obdržíte zdarma dekódovaciu kartu na RTVS programy.

  9. Áno,bolo by lepšie ísť cez satelit THOR,kde viacero operátorov ponúka CS programy…ale možno sa to zmení.Viacerí NOVÝ operátori ohlásili vstup na Eutelsat 16A.

  10. pozdravujem vás ,vie my niekto poradít kde mám naladiť stv keď astra 3b je odpojená a hlavne že prachy si vedi pítať!

  11. Daj si antenu na strechu a mas STV HD bez poplatkov. Alebo potom jedine DIGI ci Magio Sat.

  12. Divak jan dobry vecer skylink je obicajne cigany penezi nemaju taky stale in vypaduje signal nema ani sto percen ! Rtvs su cigany ze daju programy hd jednotku a dvojka

Komentáre už nie sú povolené.