Reklama

Máte už dlhšiu dobu neaktívnu kartu Skylink? Operátor Vám ju môže deaktivovať

Ak vlastníte dekódovaciu kartu Skylink, musíte si minimálne jeden krát za posledných 12 mesiacov na nej predplatiť programový balíček, alebo aspoň zaplatiť Servisný poplatok. V opačnom prípade Vám ju prevádzkovateľ platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, deaktivuje. Vyplýva to zo všeobecných obchodných podmienok platformy Skylink.

Obchodné podmienky s deaktiváciou karty platia už od júna 2014, no podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk začal Skylink reálne s odpájaním iba v posledných týždňoch.
Pokračovanie nižšie:

Vážený zákazník satelitnej televízie Skylink, dovoľte, aby sme Vás upozornili, že Vaša dekódovacia karta č. 42***** nie je dlhodobo aktívna pre príjem programov Skylink z dôvodu neuhradenia Servisného poplatku. Vašu dekódovaciu kartu môžete opäť aktivovať uhradením Servisného poplatku, alebo predplatením ľubovoľného základného, alebo aj prémiového balíčka z ponuky Skylink, a to najneskôr do 20.3.2015. V opačnom prípade bude táto karta v uvedenom termíne trvale deaktivovaná,“ uvádza Skylink v maily, ktorý je posielaný zákazníkom.

Deaktivácia karty znamená vyradenie z databázy kariet, na ktorú sa cez satelit posielajú autorizačné zápisy. K deaktivácii karty môže Skylink pristúpiť po jednom roku od dátumu, kedy bola na príslušnej karte deaktivovaná posledná služba. Týka sa teda výhradne kariet, na ktorých už rok nie sú aktívne žiadne služby.

V maily, ktorý je posielaný majiteľom kariet Skylink, ktorí si nič nepredplatili za posledných 12 mesiacov, však chýba informácia, že zákazník si môže kartu aj po deaktivácii opäť reaktivovať a to za poplatok 10,99 €. Vychádzame z platného cenníka, ktorý má Skylink zverejnený na svojej webovej stránke. Formulácia textu v maily, že dôjde k trvalej deaktivácii karty nie je teda presná, keďže kartu bude možné za reaktivačný poplatok opäť aktivovať aj po dlhšej dobe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kartu deaktivuje aj mobilny operator ked sa nepouziva tak co.

  2. Ale nestojí 50€ a karta výmena 25€, máš nejako veľa peňazí tlouštíku …

  3. Tak už zasa naháňajú prachy, plašia ľudí aby platili inak že prídu o kartu trvale aj mne dnes prišiel mail 😀

    Takouto praktikou ako začali pravidelne dvíhať poplatok ich mnoho odpoja …

    Len tak ďalej, vznikajú nové služby a zákazníci si nájdu najlepšieho poskytovateľa.

    Antik, Satro,

  4. Skylink je firma ako kazda ina preto potrebuje mat zisk a tabulky v excely musia byt vzdy plusove. Velmi dobre pani z M7 vedia co si mozu dovolit. Preco stoji karta 20 ecok a k tomu 40 eur aktivacny? No lebo este stale sa najde tupec ktory im to zaplati a asi ich neni malo. Keby sa karty nepredavali tak ich daju za euro.

  5. Ak platia nové obchodné podmienky od júna 2014, môže byť na základe nich karta „trvale deaktivovaná“ až 1 rok od platnosti nových podmienok. Ak chcú niekomu „trvale deaktivovať“ kartu už teraz, je to protiprávna retroaktivita. Odporúčam každému, koho sa to týka, obrátiť sa na Obchodnú inšpekciu.

    Ale aj pri dodržaní podmienok je to nehorázna zlodejina. Veď pri aktivácii karty si musí zákazník zaplatiť servisný poplatok. Tak za čo potom platí zákazník ten servisný poplatok?

  6. Je to nehorázne, keď som si kupoval kartu neboli takto nastavené podmienky každý si tu robí čo chce a kupujúceho podvádza kde sa len dá.
    Mala by sa na takéto veci sústrediť obchodná inšpekcia a poriadne ich pokutovať. Ako môžu trvale zničiť moju kartu? Platiť budem až to budem chcieť, je to moje rozhodnutie!

  7. U obchodnej spoločnosti nič nemôže byť naveky vyryté do kameňa, to môže byť akurát rozprávka. Ako aj slogany typu „naveky zadarmo“. Kto si tú službu obstaral len na základe reklamného sloganu, tak toho mi je ľúto, lebo tak biznis nikdy nefungoval a nikdy fungovať nebude. Akurát dočasne. To by mala väčšina ľudí po prevrate v roku 1989 už dávno vedieť. Komunizmus a prísľub niečoho do konca sveta úplne zadarmo skončili, treba si to konečne uvedomiť. Týmto ale vôbec neschvaľujem ustavičné zvyšovanie tých cien, len hovorím, že človek nikdy nekupuje nič „naveky zadarmo“, takáto kategória neexistuje.

  8. Neviem co riesite,ked nezaplatis elektriku budes svietit,m7 tiez nestala 50ecok ,urcite su poplatky prehnane na nase pomery ale to sa nezmeni prazdnym slovom ja mam skyling asi 5 rokov a tiez mi isli poplatky hore ale ak nieco chcem tak si priplatim ,maju slusne akcie aj pre deti zaplatim balicek na rok a mam pokoj,vsetky televizie su sukromne si myslis ze to budes mat zadarmo?

  9. A k tomu celemu este skylink zdviha cenu servisneho poplatku uz 3 krat.
    tentokrat bude od 1.4.2015 platit cena 34 Eur rocne…
    To uz vazne moze clovek prejst na freesat alebo digi….

Komentáre už nie sú povolené.