Reklama

Skylink zajtra odpojí vybrané dekódovacie karty Cryptoworks

Satelitný operátor Skylink má v pláne počas najbližšej servisnej noci z pondelka 2. na utorok 3. februára 2015 odpojiť už definitívne vybrané dekódovacie karty CryptoWorks. Odpájanie má byť podľa prevádzkovateľa v súlade s dlhodobým plánom prechodu na nový kódovací systém Irdeto.
Pokračovanie nižšie:

Vypnuté budú dekódovacie karty, ktorých sériové čísla začínajú číslicami 0 0002 85 a 0 197. Vypínanie sa dotkne podľa operátora už len zopár desiatok aktívnych kariet, ktoré napriek opakovaným odporúčaniam neboli doteraz vymenené za nové dekódovacie karty Výmena M7.

Pripomeňme, že s dekódovacími kartami Cryptoworks môžu zákazníci prijímať už len programy verejnoprávnych vysielateľov RTVS (Jednotka a Dvojka) a ČT (ČT1, ČT2 a ČT Sport). Po odpojení kódovacieho systému Crptoworks tak nebudú na týchto kartách dostupné už žiadne programy. Pre ďalší príjem si tak budú musieť zákazníci vymeniť svoje karty za nové Výmena M7 na vlastné náklady podľa aktuálneho cenníka.

Karty Výmena M7 nie je možné zakúpiť už u predajcov, je preto nutné aby zákazníci kontaktovali zákaznícky servis.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Píšete stále o dekódovacích kartách Cryptoworks – ukončenie. Nepíšete však
    nikde, ako to je s dekódovacím modulom Cryptoworks ?!
    Používam už dávnejšie kartu M7, ale dekodovací modul mám Cryptoworks.
    Ako to bude fungovať po 3.2.2015 ???

  2. Odpajanie stareho Cryptoworksu nema nic spolocneho s tvojim Cryptoworks modulom. Predpokladam, ze mas novu ICE kartu, ktora je tzv. hybridna karta a bez problemov funguje ako v dekoderoch Cryptoworks tak aj Irdeto. Pre teba sa nic nemeni, vsetko bude u teba po starom aj ked odpoja vsetky stare systemy Cryptoworks.

    Problem budes mat ked odpoja system IRDETO pre ICE karty (CAID 0D96) potom by ti karta uz v module Cryptoworks nefungovala. Toto sa ale neplanuje aj ked u Skylinku clovek nikdy nevie. Vid madarske programy z 9E.

  3. Silver Orem
    Ked mas ICE kartu bude ti vsetko fungovat.

  4. Najlepsie na tom je ze niektore SK media informuju o definitivnom odpojeni Cryptoworksu. 🙂 Pritom len dnes odpojili crw ktory vyuzivali modre karty. Este stale su funkcne CS Link karty a biele Skylink karty s cislom 034…. ktorych bude asi omnoho viac.

  5. Viemi niekto poradiť, od pondelka mi úplne vypadol Skylink, nejde ani TA3. Mám novu kartu Irdeto.

  6. Zolo a čo ti vypisuje na obrazovke? Žiadny signál? TA3 musí isť aj bez karty.

  7. Zdravim,
    Mam zakladny balicek Skylink s novou ICE kartou a AB Cryptobox 500HD mini. Od vypnutia Cryptoworks-u mi nejdu STV1 a STV2, vsetky ostatne programy idu bez problemov. Volal som aj na Skylink support – potvrdili mi, ze by mi mali ist vsetky programy (tzn. karta je v poriadku), ale poradili mi len, ze treba vypnut EMU. Skusal som to vypnut v nastaveniach, ale potom mi uz neslo vobec nic. Viete mi prosim niekto poradit? Vdaka.

  8. Nevypol si nahodou aj EMM? Vypni len EMU, ostatne nechaj zapnute. Dalsia moznost je vymazat kluce Cryptoworks, popripade nahrat soft MCAS. Skusal si kartu aj v inom prijimaci?

  9. Bohuzial, momentalne nemam moznost vyskusat kartu v inom prijmaci. Ano, vypol som EMM – mam to normalne zapnute, aj ked som to skusal aj vypnut – bez zmeny. Ako sa vlastne vypne EMU? V EMU menu nemam ziadne zaznamy pre ziadny typ kodovania (ani pre Cryptoworks)…
    Vyskusal som aj MCAS – nepomohlo. Ako vymazem kluce Cryptoworks?

  10. Ak si vyskúšal soft MCAS tak ten nemá EMU. Toto môže kľudne byť aj v karte problém. Refresh karty si skúšal? Ak ti ide Markíza HD a ďalšie, daj na Jednotku a sprav refresh karty cez web skylinku aspon tak 2 az 3 krat po sebe.

  11. lesky jestli ti pri zasunuti piše cryptoworks skus vlezt do menu +nastaveni+cryptoworks musiš mit emm ano emm u ano emm s ano emm g ano. Pak skus refresh.

  12. EMM mam vsetky nastavene na ano. Karta je podla mna v poriadku, pretoze vsetko ide, len presne po vypnuti CW prestali ist STV1 & 2. Skusim teda este refresh. Vdaka za rady.

Komentáre už nie sú povolené.