Reklama

Na poľskom trhu odštartovali kanály BBC Earth a BBC Brit

V nedeľu 1. februára 2015 odštartovali na poľskom mediálnom trhu dva úplne nové televízne kanály vysielateľa BBC Worldwide, BBC Earth a BBC Brit. Od štartu sú k dispozícii ako v štandardnom tak aj vo vysokom rozlíšení (HD).

Nové stanice nahradili doterajšie BBC Knowledge (BBC Knowledge HD) a BBC Entertainment. K dispozícií sú tak u všetkých operátorov, ktorí ponúkali práve tieto stanice. Zo satelitných operátorov sú to Cyfrowy Polsat, nc+ a Orange TV.
Pokračovanie nižšie:


V programovej ponuke BBC Brit sa majú objavovať programy so zameraním hlavne na mladých mužov. Nebude chýbať ani kultový motoristický magazín Top Gear, ktorého nové časti budú dostupné výlučne iba na kanáli BBC Brit. BBC Earth sa zameria na dokumenty a náučné programy.

Verzie vo vysokom rozlíšení ponúknu rovnaký obsah ako SD stanice, rozdiel tak bude len v obrazovej kvalite.

Pripomeňme, že momentálne je k dispozícii poľským divákom päť kanálov z rodiny BBC v štandardnom a tri vo vysokom rozlíšení. Okrem dvoch nových BBC Earth a BBC Brit sú to ešte lifestylový BBC Lifestyle, destký CBeebies a spravodajský BBC World News. Vo vysokom rozlíšení sú dostupné BBC HD. BBC Earth HD a BBC Brit HD. Všetky okrem BBC World News sú lokalizované.

Technické parametre pre príjem BBC Brit HD:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13B (13,0°E)
Frekvencia: 12 476 MHz
Polarizácia: Horizontálna
SR: 29900
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: GLOBECAST
Názov: BBC BRIT
Kódovanie: áno

Technické parametre pre príjem BBC Brit HD:
Družica: Eutelsat Hot Bird 13D (13,0°E)
Frekvencia: 10 834 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 27500
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: nc+
Názov: BBC Earth HD
Kódovanie: áno

Technické parametre pre príjem BBC Brit SD a BBC earth SD :
Družica: Eutelsat Hot Bird 13D (13,0°E)
Frekvencia: 11 117 MHz
Polarizácia: Vertikálna
SR: 27500
FEC: 3/4
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: Globecast UK
Kódovanie: áno



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Pozrel som sa špeciálne na tieto európske kanály BBC, tak ako v poľskom, ako aj v škandinávskom prevedení a musím povedať, že tieto poľské sú na zahodenie, darmo tam je content od BBC. Poľské lokálne reklamy každých 15 minút a sakramentsky dlhé bloky, to sa nedá vydržať. Čiže BBC Entertainment aj HD (teraz BBC Brit aj HD), BBC Knowledge aj HD (teraz BBC Earth aj HD), ďalej BBC CeeBeebies, BBC Lifestyle v poľských verziách patria do kategórie nepozerateľných kanálov. Jedinou výnimkou je kanál, ktorý si zdieľajú so škandinávskymi krajinami: BBC HD – tam to je bez poľského zásahu. Škandinávske verzie sú bez lokálneho zásahu: BBC Entertainment, BBC Lifestyle aj BBC Knowledge sú v škandinávskych verziách na úrovni, dajú sa kontinuálne sledovať bez prerušení. Sú tam len upútavky medzi programami. Výnimkou je BBC Entertainment pre Nórsko, existuje totiž špeciálna verzia pre Nórsko s nórskymi reklamami. Škandinávske verzie BBC Entertainment by sa mali dočkať obmeny nejak v apríli. Celoeurópska verzia BBC Entertainment (exituje aj taká, distribuovaná z 9E) a jej rebranding je zatiaľ otázkou.

Komentáre už nie sú povolené.