Reklama

Český regulátor udelil licenciu pre dve nové stanice TV Barrandov, TV Písnička môže vysielať na satelite

V Česku môžu odštartovať dva nové televízne kanály Barrandov Plus a Kino Barrandov. Tamojšia Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) im udelila licenciu na poslednom zasadaní. Okrem toho získala stanica TV Písnička, ktorá vysiela aj na Slovensku prostredníctvom lokálnych DVB-T vysielačov, satelitnú licenciu.

Barrandov Plus a Kino Barrandov získali licenciu na 12 rokov. Prevádzkovateľom bude spoločnosť Barrandov Televizní Studio, ktorá už má aktuálne vo svojom portfóliu kanál TV Barrandov. Oba nové kanály môžu vysielať ako prostredníctvom terestriálnych DVB-T vysielačov na území Českej republiky, tak aj prostredníctvom družice.
Pokračovanie nižšie:


Barrandov Plus sa zameria vo vysielaní na programy pre deti a na dokumenty prevažne americkej produkcie. Hlavným vysielacím jazykom má byť čeština, vysielať bude 24 hodín denne.

Kino Barrandov ponúkne divákom 24 hodín denne filmy a seriály v českom jazyku.

TV Písnička, prevádzkovateľa Šlágr TV, môže spustiť vysielanie aj prostredníctvom satelitu. Získala na to súhlas od českého mediálneho regulátora. Stanica vysiela od 7:00 do 19:00, vo zvyšnom čase je na rovnakej programovej pozícii dostupný kanál Country no. 1. Divákom vo svojom vysielaní prináša prevažne hudobné programy s prvkami teleshoppingu so zameraním na deti, no nechýbajú však ani rozprávky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak sa môžu čoskoro objaviť na Astre 3. Tematické kanály Barrandov asi v kóde, ale v najnižšom balíčku, Barrandov ich neplánuje nastaviť ako vyslovene platené kanály (keď budú aj v českom DVB-T gratis). No a Country No.1/TV Písnička môžu vysielať FTA podľa mňa. Mne tam osobne chýba Óčko Gold (Retro by malo FTA konkurenta, pričom aj Retro by kľudne mohlo vysielať trebárs aj FTA ako sesterský Rebel) a najmä Óčko Expres mi tam chýba pre milovníkov alternatívy.

  2. Naco su im dalsie dve stanice ked ani na jednej nic nedavaju.

  3. Toď pravda, Barrandov je strašne slabý kanál, príchod Železného ako generálneho riaditeľa naznačoval, že by sa tam eventuálne mohlo niečo diať, ten program, filmy a celkovo by sa to malo rozvíjať. No ale, Železný už nikde nie je a Barrandov ide ďalej v šľapajách retrotelevízie s menej zaujímavým obsahom. Mňa by zaujímala hlavne teda tá filmová ponuka, ale tá je úplne o ničom – neznáme B-čkové, C-čkové videofilmy z Kanady atď. A fakt, že pre ten ich filmový kanál bude sprostredkovávať materiál práve SPI, ktorá sa tak „preslávila“ rotáciami svojich nekvalitných a nezaujímavých snímkov, nijaký pozitívny zvrat nenaznačuje, ba naopak.

Komentáre už nie sú povolené.