Reklama

ANTIK Sat odštartuje oficiálne koncom marca, pripravuje aj malú ochutnávku

Košický operátor ANTIK Telecom potvrdil pre náš portál SatelitnáTV.sk spustenie testovacieho vysielania novej satelitnej platformy ANTIK Sat prostredníctvom družice Eutelsat 16A (16°E), o ktorej sme Vás už informovali. „Postupne začíname s testovaním, už v najbližšom čase zoznámime verejnosť s podrobnosťami ako si naladiť testovacie vysielanie a ktorých kanálov sa bude týkať,“ uviedol Vlastimil Lakatoš, šéf produktového manažmentu v oblasti TV služieb spoločnosti ANTIK Telecom. „Momentálne viditeľné aktivity sú ešte len prípravou na takéto vysielanie,“ dodal.
Pokračovanie nižšie:

ANTIK má v pláne ukázať nielen odbornej verejnosti obrazovú kvalitu ponúkaných programov. Všetci majitelia satelitných prijímačov s možnosťou príjmu pozície 16°E si tak budú môcť vyskúšať na niekoľko dní príjem vybraných programov. V podstate sa bude jednať o malú ochutnávku. „Takéto FTA vysielanie v testovacom režime bude ešte oznámené,“ povedal Lakatoš pre portál SatelitnáTV.sk.

Platforma má odštartovať oficiálne 31. marca 2015. Okrem HD programov bude ponuka obsahovať aj televízny archív, mobilnú TV a ďalšie interaktívne služby. Operátor očakáva najviac klientov v Rodinnom balíku, ktorý bude stáť 8,80 eur a ponúkne viac ako 50 kanálov, Vstupný balík s najmenej 18 kanálmi aj prístupom na archív bude dostupný za 0,99 eur mesačne. Aktivačné balíky budú už od začiatku dostupné v širokej sieti partnerov po celom Slovensku alebo online na webe poskytovateľa.

TIP: Nová slovenská satelitná platforma ANTIK Sat spustila testy na družici Eutelsat 16A (16°E)

Ako pri všetkých našich produktoch, aj do sveta satelitnej TV prinášame inovácie ako je televízny archív alebo možnosť sledovať program nielen na televízore ale aj na tablete či smartfóne,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „Veríme, že divákov ktorých sa dotýka aktuálne zvýšenie cien konkurencie poteší cena Vstupného balíka 0,99 eur alebo bohatého Rodinného balíka 8,80 eur mesačne,“ dodáva Kolla. Ponuka Antiku je určená aj existujúcim klientom bezdrôtového internetu v rodinných domoch, ktorí ju získajú ako súčasť balíka triple-play bezplatne – v rámci platenia súčasného paušálu.

ANTIK Sat bude vysielať svoje programy z družice Eutelsat 16A (16°E), ktorá je umiestnená len 3,2° od pozície ASTRA 19,2°E. Pre príjem programov sa bude odporúčať 80 cm satelitná parabola. Programy budú vysielať v kompresnom formáte MPEG-4, kódované budú systémom Conax. Stanice bude možné sledovať pomocou dodávaných boxov, alebo aj so samostatnou kartou, ktorú klient spolu s CAM modulom vloží do televízora alebo boxu s podporou DVB-S2. Distribúcia zariadení bude prebiehať po celom území Slovenska cez veľké predajné siete, nezávislých predajcov ako aj cez internet.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Jedine co ma drzi v Skylinku su vsetky SK a CZ programy. To antik neponukne za 1 euro. Bohuzial

  2. Tak tak Skylink sa velmi bat nemusi. Ja to vidim skor na freesat. Ten nema v ponuke ziadne SK HD programy ba dokonca ani WAU, Senzi, SLager…

  3. Aj u ANTIKu pôjde hlavne o ten platený rodinný balíček, základ nebude programovo výhodný. Keby spustili službu v Čechách, české komerčky dajú tiež do základu za euro, tak to môže byť zaujímavejšie. Ale budú nútiť ľudí používať modul so samostatnou kartou? V tom prípade ďalší mínus, ďalšie náklady, nestačí jednorázová suma za kartu. A náklady sa pri zmene operátora len šplhajú hore, hore a hore. Tak to býva. 🙁

  4. Freesat sa vobec bat nemusi, to si kde nabral. Ma najkvalitnejšie HD o ktorých môže shitlink len snivať. I ked malo, ale s dat. tokom raz tolko ako skylink. A brak typu joj hd či markíza hd oželieme

  5. No to je pravda,Markíza a Joj group keby hneď aj vysielali v 4K tak im to nepomôže…stále to budú len bulvárne hlásne trúby a reklamy v hd sa dajú pozerať aj na you tube…

  6. je fajn pocut a citat nazor zo strany, ktora nie je naklonena antiku…

  7. Je 28. 03. 2015 a ziadna ochutnavka sa nekona. Dokonca ani nazvy programov nie su k dispozicii.

  8. Ochutnávka už bola, keď sa dá nazvať ochutnávkou pár hodín FTA príjmu (http://www.satelitnatv.sk/2015/03/antik-sat-testuje-niekolko-programov-nekodovane-16e/). Ale štart o 3 dni a finálna ponuka stále nie je zverejnená, programové pozície všetky ani identifikované nie sú, signál sa neriešil… Hokus-pokus, niečo vytiahnu z klobúku v pondelok asi. Šantí to.

Komentáre už nie sú povolené.