Reklama

Zákazníci Skylinku dnes musia prelaďovať, prinášame kompletný prehľad zmien

Dnes v skoro ranných hodinách vykonala luxemburská spoločnosť M7 Group plánované zmeny technických parametrov u dvoch svojich satelitných transpondérov na satelite Astra 3B (23,5°E) z ktorých prijímajú televízne programy aj zákazníci satelitnej platformy Skylink.

Z toho dôvodu je nutné aby si zákazníci preladili svoje satelitné prijímače. Výnimkou sú zákazníci, ktorí vlastnia už Skylink Ready prijímač so zapnutou funkciou FastScan. U nich sa programy preladia automaticky. Ak by sa tak nestalo, odporúčame odpojiť prijímač na niekoľko minút zo zásuvky a následne ho opäť zapnúť.
Pokračovanie nižšie:

Prvou plánovanou zmenou bola upráva satelitného transpondéra s frekvenciou 11 914 MHz, ktorý prešiel z DVB-S/QPSK na DVB-S2/8PSK, čo znamená, že pre ďalší príjem programov z tohto transpondéra už bude potrebný satelitný HD prijímač. Zákazníci s SD satelitným prijímačom po zmene už tento transpondér nenaladia. Okrem toho došlo aj k zmene parametrov FEC a SR.

Z tejto frekvencie sú aktuálne dostupné zákazníkom Skylinku programy Hustler HD CZ, Fine Living CZ a Food Network CZ. Naopak odpojené boli programy Eurosport CZ, Film+ CZ, Disney CZ a Discovery CZ.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 914 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

V prípade transpondéra s frekvenciou 11 797 MHz došlo iba k zmene parametrov FEC (z 5/6 na 3/4) a SR (z 27500 na 29500). Po zmene vysielajú z tohto transpondéra programy FilmBox HD, Sport2 HD, Golf Channel, TV Paprika, FilmBox Family, FilmBox Premium, Retro Music TV, Nickelodeon CZ, Sport5, Discovery Showcase HD, Viasat HD, Film+ CZ, Discovery CZ, Disney CZ a FilmBox Plus. Posledné štyri programy v SD kvalite, ktoré boli divákom dostupné doteraz z frekvencie 11 914 MHz, prešli zo staršieho kompresného formátu MPEG-2 na novší MPEG-4. Pre ich príjem je tak po novom potrebný už satelitný HDTV prijímač.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Vyššie uvedené zmeny technických parametrov boli vykonané dnes v skoro ranných hodinách medzi druhou a štvrtou hodinou ráno. Zrekapitulujme si však novinky a zmeny, ktoré platia už niekoľko dní či týždňov.

Programy ČT HD na novej frekvencii
Česká televízia presunula svoje programy vo vysokom rozlíšení (CT1 HD, CT sport HD) na novú frekvenciu 12 363 Mhz a spustila satelitné vysielanie svojho druhého programu ČT2 HD. Programy je možné naladiť z tejto frekvencie už od 16. decembra 2014.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Do ponuky balíčka DIGITAL HD bolo pridaných šesť nových programov:
Od 2. decembra 2014 môžu zákazníci satelitnej platformy Skylink naladiť nové programy vo vysokom rozlíšení Nova Cinema HD, Fanda HD, Prima COOL HD, DAJTO HD, JOJ HD a Plus HD.

Technické parametre pre príjem nových programov:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Z tejto frekvencie tiež vysielajú po novom aj programy Nova HD, Nova Sport HD, Prima HD a slovenský detský kanál RiK, ktorý spustil svoje vysielanie 1. januára 2015. Dostupný je zákazníkom s predplateným balíčkom Mini, Multi, Kombi, Multi HD, Flexi7 poprípade Komplet.

Eurosport v SD kvalite na novej frekvencii
Športový program Eurosport v štandardnom rozlíšení (SD) vysiela po novom z frekvencii 12 070 MHz.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 070 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Koniec maďarských programov na satelite Astra 3B a zmeny parametrov Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Spektrum HD, HBO HD a HBO Comedy:

Skylink ukončil začiatkom roka 2015 vysielanie maďarských programov z frekvencie 12 207 MHz, keďže do budúcna ich chce ponúkať zákazníkom z družice Eutelsat 9A (9°E). Viac informácií sme Vám už priniesli v predchádzajúcej správe. Na uvoľnenú kapacitu tak presunul programy Kino CS, Doku CS, Muzika CS, Spektrum HD, HBO HD a HBO Comedy. Okrem nich tak z tohto transpondéra vysielajú ešte stanice NG Wild HD CZ, Nat Geo HD CZ, Universal Channel, brava hd, iConcerts, MTV Europe CZ, Sport1, Fishing and Hunting, HBO 2 a Cinemax.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 207 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pani to zase posrali. V slavnom magazine maju zle uvadzane parametere frekv. 11 914 MHz. Magori.

  2. Len somariny robite ..teraz co ked nemam hd prijimac mam si ist kupit ..ked mam balicek zaplateni do aprila..atam bol aj eurosport cz teraz ste ho presunuli do mpeg4..dakedy ste lakali ludi ze slovenske a ceske zdarma potom ste to spoplatnili ..bez priciny .asi prejdem na magio

    1. @marian
      Ako je písané v správe do MPEG-4 formátu prešli Film+ CZ, Discovery CZ, Disney CZ a FilmBox Plus. Eurosport (SD) zostáva zatiaľ v MPEG-2 aj na novej frekvencii.

  3. marian – Eurosport CZ SD bol presunutý na 12,070 H a pokračuje stale vo forme MPEG 2, takže o ten si neprišiel 🙂 🙂

  4. Tak mne travel na frekvencii 11914H teda nenašlo, naopak hrá stále z 12109H
    Ostatné v poriadku podla plánu.

  5. jj vo FastScane je Travel Channel HD na 12109H. Maju v tom bordel.

  6. No hd primac uz mam 4r.ab cryptobox 550hd a teraz mi ponukaju zase další 650hd 56€

  7. ahoj všetkých zdravím len jednu vec poviem preladenie žiaden problém mam doma sd aj hd prístroj doba ide do predu ked chce niekto digi jeden kanal v HD nechsa pači kto chce kvalitu nech ide k sky link a teraz kde sa nezvyšuje ide všetko hore nie dole tak je na každom ako sa rozhodne ja ostavam u sky link platíš pozeraš viac neplatíš pozeraš digital a platíš len servisný poplatok len tolko … a hlavne ide o kvalitu….

  8. dna 11.12,2014 so si zakupila bakícek Multi kvoli progranu Disney CZ nikto ma neupozornil,ze sa zas bude preladovat.zaplatila som na cely rok.Preladit sa to neda.Chcela by som to reklamovat a zrušt ten balík Multi ,na koho sa mám obratit? Moja karta 4251673****.

  9. Jedina moznost je kontaktovat zakaznicku linku. Nic ine ti nepomoze aj ked asi jedine co ti poradia bude kupte si novy prijimac.

Komentáre už nie sú povolené.