Reklama

Štartuje RiK, prvý slovenský detský kanál

Na slovenskom mediálnom trhu dnes 1. januára 2015 štartuje vôbec prvý slovenský detský kanál s názvom RiK. Stanica bude od začiatku svojho vysielania dostupná pre zákazníkov satelitnej platformy Skylink, ako aj u IPTV a káblových operátorov Orange, Antik Telecom, Slovanet, e-Net a DSiData. RiK je platený program stanicu tak operátori zaradujú do svojich platených balíčkov.
Pokračovanie nižšie:


Satelitná platforma Skylink zaradila RiK od svojho najnižšieho balíčka Mini, ktorý ponúka za štandardnú cenu 6,9 € mesačne. Antik Telecom pridal RiK do Základného balíčka svojej Tango TV a balíčka Mix (5,5 € mesačne) pre užívateľov SmartTVBoxu.

RiK je televízny kanál v slovenskom jazyku, patriaci do skupiny JOJ Group, určený pre detského diváka vo veku od 4 do 12 rokov. Ako informuje televízia na svojich webových stránkach (www.rik.sk) vo vysielaní novej stanice sa objavia detské seriály ako Novodobí Robinsoni, Legenda o Williamovi Tellovi, Fix a Foxi, Marvin, Dobrodružstvo na opustenom ostrove, Hovoriaca kniha kúziel, Tučniak Pecola, Nešikovné zajačiky, Maxík, Neobyčajné príbehy, Nezbedný Ralph, Korytnačí ostrov a iné.

Technické parametre pre príjem stanice RiK z družice Astra 3B:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: M7 Group
Názov: RiK
EPG: Áno

Program je dostupný zákazníkom satelitnej platformy Skylink síce v štandardnom rozlíšení (SD), no v kompresnom formáte MPEG-4. Pre príjem je tak okrem zaplateného balíčka (Mini, Multi, Kombi, Multi HD, Flexi7 poprípade Komplet) potrebný aj satelitný HDTV prijímač.



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kedže to bude platený kanál, nie je to žiadna sláva. To naši susedia pripravujú hneď dva nové free kanály, a v DVB-T.

  2. Fantasický Telekom samozrejme mimo hru!!! …ale keby išlo o nejakú podradnú stupiditu 1.stupňa, tak by to bolo zaradené expresne!!!

  3. Telekom ma iné starosti, a hlavne som zvedavi kolko budú tie rozprávky opakovať a dávať to iste ako na iných detských kanáloch.

  4. U mna zatial sklamanie. Wiliam Tell je od kedy rozpravka?

  5. dajte vediet ked to bude davaj do ponuky aj telekom,kraviny vedia hned nahodit!!

  6. Maxo…ja som dal automatické vuhladávanie a našlo mi ju bez problémov na Skylinku.

  7. Ludia to uz ani citat neviete. „Program je dostupný zákazníkom satelitnej platformy Skylink síce v štandardnom rozlíšení (SD), no v kompresnom formáte MPEG-4. Pre príjem je tak okrem zaplateného balíčka (Mini, Multi, Kombi, Multi HD, Flexi7 poprípade Komplet) potrebný aj satelitný HDTV prijímač.“

Komentáre už nie sú povolené.