Reklama

Detský kanál RiK spustil testovacie vysielanie na satelite Astra 3B, pozrite si promo [video]

Prvý detský kanál v slovenskom jazyku, od mediálnej skupiny JOJ Group, RiK spustil testovacie vysielanie na satelite Astra 3B (23,5°E). Vysielanie je dostupné v kompresnom formáte SD/MPEG-4 z frekvencie 11 876 MHz. Oficiálny štart programu je naplánovaný na 1. januára 2015. Informuje o tom televízia v krátkom promo vysielaní.
Pokračovanie nižšie:


RiK bude na satelite Astra 3B (23,5°E) kódovaný a sprístupnený iba predplatiteľom platformy Skylink a to už od balíčka Mini, ktorý operátor ponúka od 6,9 € mesačne. Pre príjem však bude potrebný satelitný HDTV prijímač.

Okrem platformy Skylink zaradia RiK do ponuky aj ďalší operátori. Vzhľadom na prebiehajúce rokovania ešte ich kompletný zoznam nie je známy. Zaradenie stanice však už oznámila aj novo vznikajúca platforma Antik Sat.

Technické parametre pre príjem stanice RiK:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: M7 Group
Názov: RiK
EPG: Áno

Počas písania tejto správy bolo vysielanie dostupné nekódovane (FTA). Stanica sa nachádza na bývalej pozícii s názvom Novinka1. Aktuálne je však už programová pozícia premenovaná na RiK.



Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. videl si nemeckú kvalitu na to nedá ani pozerat rik sk bude aspon 16.9 uvidíme časom jako sa to vyvine

  2. Aby dali detom aspon nieco zadarmo tak to by ich porazilo ….

  3. Nemci teraz veľmi radi spoplatňujú HD verzie. 🙂 SD ich netrapi.

  4. JoJ predbehla STV a spúšťa prvý detský kanál v slovenčine !!! STV argumentuje nízkymi koncesiami,pritom STV HD vysiela duplicitne STV1.Kde je STV3??Ani športový ani detský kanál.Pozrime sa na ČT 1,2,4,24,D/art. No ale k veci:je na veľkú škodu,že zatiaľ nieje v DVB-T.Minimálne by mohli nahradiť Nickelodeon v Plustelke…

  5. Hlavne, že tie … kanály -samé nasilie, celebrity atď, tým nas krmia „zadarmo“ ale aby deťom dali zadormo program to nie, ešte aj na tom musia zarábať. V Nemecku, ale aj v Čechách môžu ísť detské programy voľne, len u nás nie.

  6. Kvôli svojim vnúčatám som sa veľmi tešila na tento nový kanál pre deti v slovenčine. A teraz, že vraj platený. Tak to je teda hanba, viac to nechcem od rozčúlenia ani komentovať.

Komentáre už nie sú povolené.