Reklama

SES posilní ázijský trh s novou družicou SES-12

Satelitný operátor SES dnes oznámil, že Airbus Defence and Space vybuduje pre SES nový hybridný telekomunikačný satelit s názvom SES-12, ktorý bude slúžiť pre rýchlo rastúce DTH, dáta, mobilné a vládne trhy v Ázii.

Družica SES-12 bude umiestnená na orbitálnej pozícii 95°E, kde nahradí doterajší satelit NSS-6. Na rovnakej pozícii je dostupný aktuálne aj satelit SES-8.
Pokračovanie nižšie:


Airbus Defence and Space postaví novú družicu SES-12 na platforme Eurostar E3000 so 68 vysoko výkonnými transpondérmi v Ku a 8 v Ka pásme. Životnosť družice sa predpokladá na 15 rokov.

Užitočné zaťaženie satelitu sa skladá z dvoch odlišných, ale vzájomne sa doplňujúcich úloh: Prvý, tradične široký zväzok pokrytia, a za druhý, vysoko výkonný Ku-pásmový multi spot zväzok (HTS).

Tradičné široký zväzok sa skladá z 54 (36 MHz ekvivalent), transpondérov, ktoré budú poskytovať náhradu a ďalšiu kapacitu pre existujúcich DTH, vládnych a VSAT zákazníkov spoločnosti SES a umožní im hladký prechod zo satelitu NSS-6 na SES-12.

Druhá misia sa skladá zo 70 transpondérov v Ku pásme a 11 Ka pásme, ktoré poskytnú 14 GHz dát pre VSAT, podnikové, mobilné a vládne aplikácie.

Finančné detaily neboli zverejnené. Nosná raketa, ktorá družicu SES-12 vynesie na orbit, bude oznámená neskôr.

Mohlo by vás ešte zaujímať