Reklama

RTVS sa ospravedlňuje za posunutý komentár pri finálovom prenose z MS vo futbale

Počas včerajšieho finálového prenosu medzi Nemeckom a Argentínou z MS vo futbale 2014, ktorý vysielala RTVS na svojich programoch Jednotka a STV HD, došlo k technickému problému kvôli ktorému predbiehalo komentovanie moderátora Marcela Merčiaka o približne dve sekundy samotný obraz. Diváci tak počuli ako dopadne gólová šanca skôr ako videli na obrazovke.

RTVS v snahe preniesť naživo atmosféru z finálového zápasu MS vyslala svojho komentátora Marcela Merčiaka priamo do dejiska MS, technický problém preto vznikol na trase Brazília – Slovensko,“ uviedla RTVS v dnešnom stanovisku k včerajším technickým problémom.
Pokračovanie nižšie:

Ako sa ďalej uvádza v stanovisku: „Zvukový posun sme začali okamžite riešiť a ešte počas prvého polčasu sme problém odstránili. Podobný problém zaznamenali aj iné európske televízie, ktoré priniesli samostatný komentár z miesta diania šampionátu.

RTVS ďalej divákom pripomína, že počas celého šampionátu odvysielala 63 bezproblémových prenosov v HD kvalite a to nielen v televízii, ale aj na špeciálnom webe futbal.rtvs.sk, pričom nezaznamenala žiadne technické problémy. „Preto nás osobitne mrzí, že sa tento problém vyskytol pravé počas finálového zápasu. Všetkým futbalovým fanúšikom a divákom RTVS sa ospravedlňujeme,“ uviedla v závere dnešného stanoviska RTVS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. RedTVS je, ako sa hovorí, vždy akosi „posunutá“. Ale vyjadruje to, ako jednoznačne boli tieto majstrovstvá nahraté, zatiaľ asi najviac v histórii, kde výsledok, bol jasný už od začiatku. Prosocialisti pracujúci v najvyššom vedení FIFA zabezpečili, že futbalová krajina ako Brazília na svojom vlastnom poli prepadla, takýto vzťah majú k Brazílii a k futbalu v tejto krajine. Prečo ale Argentína (strieborná), s FIFOU protežovaným Messim skončila strieborná v zápase so skoro najslabším trénerom Nemecka vôbec, je otázkou len pre oneskorených socialistov, teda tých, ktorí síce najprv aj nadávajú na to, čo im socialisti nanútia, ale ako po 89 sú to potom práve oni, ktorí si socialistov zastávajú. A aj teraz, napriek tomu, že sa tu predsa bojovalo proti zlým Nemcom, „pokrokoví“ socialisti im ukázali, že aj Nemecko môže byť „dobré“ a „funkčné“, keď je spolu s touto FIFOU.

Komentáre už nie sú povolené.