Reklama

freeSAT testuje niekoľko programov od Slovak Telekomu, vrátane Slovak Sport.TV 2 HD

Luxemburská spoločnosť UPC DTH, prevádzkovateľ satelitnej platformy freeSAT by UPC Direct, testuje už niekoľko dní televízne programy Eurosport HD, Eurosport 2 HD, HBO HD, NGC HD a Slovak Sport.TV 2 HD z multiplexu slovenskej spoločnosti Slovak Telekom zo satelitu Thor 6 (0,8°W), frekvencii 11 977 MHz.

Ku všetkým vyššie uvedeným programom vo vysokom rozlíšení boli pripojené kódovacie systémy UPC DTH (Irdeto, Cryptoworks a Nagravision) už pred niekoľkými dňami. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o neverejné testy, nie sú programy z danej frekvencie dostupné zákazníkom.

Pripomeňme tiež, že programy Eurosport HD, Eurosport 2 HD a NGC HD z multiplexu Telekomu sú sprístupnené aj zákazníkom maďarskej platformy DIGI TV, ktorú prevádzkuje rumunská spoločnosť RCS&RDS.
Pokračovanie nižšie:

Slovak Telekom a UPC DTH začali spolupracovať už pred niekoľkými týždňami, kedy sprístupnila spoločnosť UPC DTH zákazníkom platformy novej DIGI TV maďarský program Duna World z vlastnej kapacity. Zákazníkom oboch platforiem je tak program dostupný z rovnakých technických parametrov a obe platformy si tak podelia náklady na vysielanie.

Do budúcna nie je preto vylúčené, že sa práve niektorý z vyššie uvedených HD programov sprístupní zákazníkom UPC DTH z kapacity spoločnosti Slovak Telekom. Pripomeňme však, že športový kanál Slovak Sport.TV 2 nemôže freeSAT sprístupniť slovenským predplatiteľom platformy práve kvôli exkluzivite, ktorú má na tento program spoločnosť Slovak Telekom. Na Slovensku preto nemôže do svojej ponuky zaradiť tento program žiadna iná platforma okrem tých, ktoré vlastní práve Telekom.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Thor 6 (0,8°E)
Frekvencia: 11 977 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať