Reklama

Zákazníci Skylinku si už môžu naladiť kanál RTVS HD

Slovenský verejnoprávny vysielateľ, Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS), sprístupnil svoj televízny program Jednotka HD na satelite Astra 3B (23,5°E) zákazníkom satelitnej platformy Skylink. Vysielanie kanálu je k dispozícii z kapacity spoločnosti Media Broadcast na frekvencii 11 934 MHz, z rovnakej frekvencie vysiela aj program ČT 1 HD.

Jednotka HD je dostupná zákazníkom Skylinku podobne ako v DVB-T s rozlíšením 1920×1080, k dispozícii je aj audio stopa so zvukom vo formáte Dolby Digital 5.1.
Pokračovanie nižšie:

RTVS podpísala zmluvu vzhľadom na obmedzené finančné zdroje a povinnosť efektívne a hospodárne nakladať s verejnými prostriedkami na šírenie svojho HD programu cez satelit zatiaľ iba na obdobie troch mesiacov.

V rámci našich finančných možností sme v súvislosti s poskytovaním HD vysielania na satelite spravili maximum, aby sme divákom RTVS mohli zabezpečiť dokonalý vizuálny zážitok z kľúčových športových udalostí, ktoré v tejto sezóne RTVS pripravuje. Jedným dychom však dodávam, že trvalé poskytovanie tejto služby patrí medzi prioritné ambície RTVS,“ povedal riaditeľ sekcie techniky RTVS A. Doležal.

Zákazníci Skylinku potrebujú pre príjem kanálu Jednotka HD satelitný HD prijímač s aktívnou kartou Skylink ICE/Irdeto. So staršími kartami Cryptoworks príjem nie je možný.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 934 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno
Provider: MEDIA BROADCAST
Názov: STV HD

RTVS_HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vyhodené verejné prostriedky len tak pre nič za nič. STV HD vysiela cez DVB-T, je dostupné takmer každému zadarmo (za koncesionársky poplatok). Platiť za HD Skylinku 70 tisíc eur za 3 mesiace je krádež verejných financií.

  2. Neviem ako u ostatných ale mne to momentálne blbne a seká.. ostatné hd programy v poriadku aj signál je v poriadku.. viditelne majú niečo pokazené..

  3. Free, je to omyl. RTVS Skylinku nič neplatí.
    Aj keď to v článku priamo uvedené nie je, RTVS uzavrela zmluvu určite so spoločnosťou Towercom a jej platí za uplink aj kódovanie.
    Otázkou je, prečo môže slovenský divák, platca koncesionárskych poplatkov, prijímať verejnoprávnu televíziu cez satelit len pod podmienkou, že zaplatí ďalšie poplatky luxemburskej súkromnej spoločnosti M7?
    K čomu potrebuje RTVS a slovenský divák M7 a Skylink v dnešnej podobe?

  4. Súhlasím A ešte im to teraz na začiatku zápasu S Čechmi kockuje A V dvb to ide dobre

  5. RTVS by mala mať svoju vlastnú kapacitu na satelite prístupnú pre ovčanov zdarma. A Slovensko túto kapacitu má aj medzinárodne pridelenú, tak prečo ju nevyužíva?!

  6. Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska, RTVS, zaplatí Skylinku za trojmesačné vysielanie jeho televízneho HD kanálu 97.2 tisíc eur.

    Odhaľuje to zmluva v Centrálnom registri zmlúv.
    dsl.sk/article.php?article=15557

Komentáre už nie sú povolené.