Reklama

Nový DVB-T2 tuner pre prijímače VU+ DUO2, VU+ Ultimo a VU+ Uno

Výrobca linuxových prijímačov VU+ uviedol konečne na trh nový hybridný DVB-T2/DVB-C tuner, ktorý je určený pre viactunerové prijímače VU+ DUO2, VU+ Ultimo ako aj jednotunerový VU+ Uno. Jeho cena sa pohybuje okolo 60 € s DPH. K dispozícii je už u vybraných slovenských predajcov so satelitnou a anténnou technikou a osobne som ho už aj mal možnosť otestovať.
Pokračovanie nižšie:

Nový VU+ DVB-T2 tuner je typu Plug and Play. Stačí ho teda zasunúť do voľného slotu jedného z prijímačov VU+ DUO2, VU+ Ultimo či VU+ Uno a prijímač ho automaticky rozpozná. Nie je potrebná žiadna inštalácia softvéru a tuner je teda okamžite pripravený k používaniu.

Prepínať medzi DVB-T2 a DVB-C je možné softvérovo v nastaveniach daného tuneru. Tuner samozrejme umožňuje okrem DVB-T2/DVB-C aj príjem signálu v štandarde DVB-T.

Okrem hybridného tuneru DVB-T2/DVB-C majú majitelia prijímačov VU+ k dispozícii ešte Plug and Play tuner DVB-S2, DVB-T/DVB-C či Twin tuner DVB-S2, ktorý som Vám predstavil minulý rok spolu s prijímačom VU+ UNO.

Základné technické informácie o DVB-T2/DVB-C tunery:
VHF kanály: 2-12 (49 .. 230 MHz)
UHF kanály: 21-69 (470 .. 861 MHz)
Kompatibilný s DVB-C HDTV
Rozsah vstupnej frekvencie: 51 .. 858 MHz
Prenosová rýchlosť (Symbol Rate): 1 … 7 Mbaud/s
Vstupná impedancia (Input Impedance): 75 ohms
Tuner Input / Output: IEC konektor
DVB-C / DVB-T/T2 nastaviteľné softvérovo

Na Slovensku sa zatiaľ v štandarde DVB-T2 nevysiela. Tento rok by sa to však mohlo zmeniť, keďže už spoločnosť Towercom minulý rok avizovala, že plánuje spustiť v roku 2014 niekoľko vysielačov práve v DVB-T2 štandarde z ktorých bude šírený extra balík programov z Plustelky.

TIP: Plustelka chce do budúcnosti rozšíriť ponuku o nový extra balík programov

Z okolitých krajín je však možné u nás zachytiť DVB-T2 signál z Rakúska či Ukrajiny. V Českej republike prebieha testovacie vysielanie z vysielača Praha – mesto na 50. kanáli vo vertikálnej polarizácii.

vu_tunerT2_duo2_2
Tuner DVB-T2/ DVB-T / DVB- C pre prijímače VU+ (Ultimo, Uno a DUO2).
vu_tunerT2_duo2
Nový tuner v prijímači DUO2 spolu s Twin tunerom DVB-S2.

Mohlo by vás ešte zaujímať