Reklama

Neviete ako prelaďovať satelitné prijímače AB Cryptobox? Prinášame návod ako na to

Bez prelaďovania satelitného prijímača sa dnes už asi nezaobíde žiadny užívateľ, ktorý využíva príjem programov prostredníctvom satelitu. Pripravil som preto pre menej znalých užívateľov presný návod ako je možné jednoducho naladiť nové programy do veľmi populárnych satelitných prijímačov AB Cryptobox rady 500, 550, 600 a 650.

Ako ladiť programy na starších modeloch 400 a 450 som Vám priniesol na našom portáli SatelitnáTV.sk už dávnejšie. Návod si môžete pozrieť na tejto stránke.

Dnes Vám prinesiem návod ako jednoducho vyhľadávať programy prostredníctvom FastScanu a manuálne vyhľadávanie jednej frekvencie s využitím sieťového vyhľadávania.
Pokračovanie nižšie:

Jednoduché a rýchle ladenie programov Skylink vďaka funkcii FastScan.

Pre spustenie vyhľadávania pomocou funkcie FastScan je nutné vojsť do Menu (Inštalácia-Fast Scan) a vo FastScane vybrať ako providera „Kanály Slovensko“. Následne je potrebné ísť dole na voľbu „Spustiť vyhľadávanie“ ktorú potvrdíme stlačením tlačidla OK. Po stlačení tlačidla OK na diaľkovom sa za pár sekúnd do prijímača vyhľadajú kompletne všetky programy satelitnej platformy Skylink a to aj bez potreby zadávania akejkoľvek frekvencie či iných technických parametrov.

Cryptobox_prelad_2

Manuálne vyhľadávanie jednej frekvencie so sieťovým vyhľadávaním

V prípade manuálneho vyhľadávania programov je nutné aby sme vošli do Menu prijímača vybrali si kategóriu „Inštalácia“ a následne „Nastavenie antény“. Najskôr si vyberieme satelit napr. Astra 3B (23,5°E) v prípade Skylinku či Thor 5/6 (0,8°W) v prípade, že používate dekódovaciu kartu freeSAT by UPC Direct. Vyberieme si potrebnú frekvenciu napr. 11 836 MHz (Skylink) či 11 727 MHz (freeSAT by UPC Direct). Samozrejme takto je možné vyhľadávať aj akúkoľvek inú frekvenciu, nielen tieto dve. Platí to aj v prípade vyhľadávania u iných družíc. Následne po vybraní správnej frekvencie ešte vyberieme pri voľbe „Spustiť vyhľadávanie“ možnosť „Vyhľadávanie podľa TP“ a potvrdíme OK, prijímač vyhodí hlášku „Chcete vymazať existujúci kanál?“, môžeme potvrdiť voľbu „nie“ a potom ešte vyskočí druhá hláška „Sieťové vyhľadávanie“ tu zadáme voľbu „áno“. Táto voľba je dôležitá hlavne pre vyhľadávanie všetkých transpodérov operátora (frekvencií). V prípade, že nechceme vyhľadávať všetky transpondéry, ale iba jeden, potvrdíme voľbu u sieťového vyhľadávanie „nie“.

Cryptobox_prelad_1

Toľko dnešné návody ako jednoducho vyhľadať programy pomocou funkcie FastScan a manuálne vyhľadať jednu frekvenciu či všetky transpondéry operátora pomocou sieťového vyhľadávanie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pri FastScan-e ak už máte v prijímači programy Skylink treba ešte zmeniť typ vyhľadávania z „pridať“ na „vymazať“ a až potom budete mať všetky stanice aktuálne.

  2. Zdravým. Kupil som cryptobox 650hd a nemôžeme sa dostať do skryteho menu aj keď zadam v x-tras
    4*nulu. Viete mi niekto poradiť? Dik

Komentáre už nie sú povolené.