Reklama

Ako preladiť programy na satelitných prijímačoch AB Cryptobox 400/450 HD

Pokiaľ ste majiteľom satelitného prijímača AB Cryptobox 400 alebo AB Cryptobox 450 a neviete si preladiť či vyhľadať nové programy, určite si pozrite náš návod ako najrýchlejšie a najjednoduchšie preladiť svoj satelitný prijímač. Ukážeme vám dva spôsoby vyhľadávania – manuálne vyhľadávanie pomocou sieťového vyhľadávania a automatické vyhľadávanie celej družice.

Vyhľadávanie pomocou sieťového vyhľadávania:

Krok 1. Je potrebné vojsť do menu a vybrať – „Inštalácia“ – „Zoznam transpondérov“.

Krok 2. Vyberieme si hocijaký transpondér, ktorý používa naša satelitná platforma (napr. u Skylinku a CS LINKu 11 836 MHz poprípade ak vám nefunguje táto frekvencia skúste 12 070 MHz či hocijaký iný, u freeSAT by UPC Direct napr. 11 727 MHz) a potvrdíme OK.

Krok 3. Vo zvolenej tabuľke zmeníme parameter „Sieťové vyhľadávanie“ na „áno“ a potvrdíme OK, čím sa spustí vyhľadávanie kanálov. Upozornenie: V prípade, že sa jedná o preľadovanie sa novo vyhľadané programy zoraďujú vždy na konci zoznamu vašich programov. Staré programy bude treba preto vymazať a nahradiť ich novými z novej frekvencie.

Krok 4. Po dokončení vyhľadávania programy uložíme potvrdením OK.

Pokračovanie nižšie:

 

Automatické vyhľadávanie:

 

Krok 1. Je potrebné vojsť do menu a vybrať – „Inštaláciu“ – „Prehľadaj jeden satelit“.

Krok 2. V druhom kroku môžeme tiež zapnúť „Sieťové vyhľadávanie“. Tým, že zmeníme parameter „Sieťové vyhľadávanie“ na „Áno“, následne prejdeme na „Hľadaj“ a potvrdíme OK, čím spustíme vyhľadávanie celej družice a nielen jedného prevádzkovateľa ako pri prvom vyhľadávaní.

Krok 4. Po dokončení vyhľadávania programy uložíme potvrdením OK.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aj tak mi to nefunguje, neviem preco. 2x som to preladovala podla uvedeneho navodu.

    1. Skúste namiesto frekvencie 11 836 MHz, v kroku 2 (Vyhľadávanie pomocou sieťového vyhľadávania) zadať frekvenciu 12 070 MHz. V starších verziách firmware je zlý parameter SR u frekvencie 11 836 MHz.

  2. Od 1.2.2012 mi pri niektorych programoch Viasat na Astre 3AB na frekvencii 11992 vypisuje „preladte na 11895“. Ale niektory program sa da pozerat nadalej, iny nema obraz iba zvuk a dalsi je „scrambled“ – preco sa nespravaju rovnako?
    Ale tato rada sa mi nezda ako manualne preladenie. Namiesto automatickeho prehladania jedneho/vsetkych satelitov komplet, manualne som vybral konkretnu frekvenciu a prehladal ju automaticky…

    Este nieco: na frekvencii 11797 by malo byt 8 programov, automatika ich nasla vsetky, ale pozerat mozem len 5, 3 su „scrambled“. Preco? Ako na to?

    1. Predpokladáme, že máte Skylink. Prima HD nie je v ponuke Skylinku, ostatné programy sú závislé od toho aké balíky máte aktivované.

  3. Dobry, prosim Vas, nefunguje nam to. Viete mi poradit ako na to mam Redion SRCI 500 pozerala som Tv z Talianska, Veneto. Co znamenaju, alebo ake parametre maju byt pod skratkami LNBP/ ZAP, LNB:Singl, 22KHZ:vyp, 0/12V, DISEQC: ziadny

    mozem poslat aj fotografiu, Dakujem pekne za odpoved

    1. @Zuzana Parametre ktoré uvádzate musia zostať tak ako boli, inak sa môže stať že vám nepôjde nič.

  4. Nám sa to podarilo. Ľudia ked to neviete ani podľa tohto návodu zavolajte svojmu predajcovi. Ja sa držím hesla nech každý robí to čo vie najlepšie….

  5. tak vtom sa uz ani Boh nevyzna ako to ma byt, nemam ziadny signal 0%.

  6. Mne sa tiez podarilo vselico preladit, ale zahady ostavaju a nerozumiem.
    Vcera som pisal o Viasatoch – dnes uz zasa funguju aj na starej (zrusenej) frekvencii…
    Vcera som nasiel novy sportovy program Trace Sports na A1-11357. Dnes je pre zmenu na 12207…
    Nat Geo s roznymi priponami automatika nasla 9, ale vsetky su scrambled alebo no signal, podobne 6 Spektier.
    Na druhej strane Paprika a Spice su v ponuke a medzi cca 700 programami sa vobec nenachadzaju, ani len scrambled/no signal…
    Co znamena FEC, Pilot, 8psk – mozem ich prestavovat a ako?

  7. Nechápem čo sa tu sťažujete. To je taký problém zavolať technika. Jaaj za to treba platiť. Nepôjdem jeden deň na pivo a radšej si zaplatím a mám kľud.

  8. Zdravím, po preladení programov mi nefungujú programy STV1 a STV2, maju status „zakodovane“. Mam kartu CS link (iba cryptoworks – je to tym?) s neobmedzenou platnostou a iba na neplatene programy. Na prichod technika sice cakam, predsa len by ma ale zaujimalo, kde sa v tomto prijimaci nastavuje FEC? Manual, ktory som obdrzala, moznost nastavenia FEC neobsahuje. Dakujem vopred. Nemate s tym niekto skusenost, prosim?

    1. Pokiaľ vám nejdú len tieto dva programy a prijímač vám hlási “zakódované” nechajte na programe ČT1 minimálne jednu hodinu. Malo by to pomôcť a programy by mali nabehnúť. Ak nie stačí zavolať na zak. linku CS Linku a požiadať o refresh karty.

Komentáre už nie sú povolené.