Reklama

Majitelia SmartTVBoxu dostali predvianočný darček, novú verziu softvéru

Všetci majitelia SmartTVBoxu od košického operátora Antik Telecom, dostali v týchto dňoch predvianočný darček vo forme nového softvéru s označením 1.9.10, ktorý obsahuje niekoľko nových vylepšení. Jedna z prvých nových funkcií je HDMI CEC (Consumer Electronic Control), vďaka ktorej je možné zapnúť či vypnúť SmartTVBox aj spolu s televízorom naraz jedným diaľkovým ovládaním. Nie je už tak potrebné používať diaľkové ovládanie od televízora. Funkcia je štandardne vypnutá, v prípade záujmu si ju môžu užívatelia zapnúť v nastaveniach samotného SmartTVBoxu v kategórii „Ostatné nastavenia“. Pre plnohodnotné využívanie je nutné aby túto funkciu podporoval aj televízor.

Druhou novinkou, ktorá bola pridaná do novej verzii softvéru je funkcia TimeShift, vďaka ktorej je možné práve sledovaný televízny program zastaviť, pretočiť a spustiť znovu. Podmienkou je mať pripojený k boxu externý pevný disk naformátovaný vo formátoch EXT alebo EXT2. Formáty ako FAT 32, či NTFS prijímač síce podporuje, ale nedokáže na takéto pamäťové zariadenie zapisovať (nahrávať). Naformátovať disk je možné jednoducho priamo z menu prijímača.
Pokračovanie nižšie:

Ďalšou zaujímavou novinkou je nová logika funkcionality Archívu, kde bola vytvorená nová kategória s názvom Najobľúbenejšie, ktorá obsahuje najviac sledované programy z archívu za posledných 20 dní. V doterajšej kategórii archívu Seriály sú teraz po novom členené seriály podľa jednotlivých sérií (ak sú k dispozícii).

SmartTVBox_1_9_1_s1

U každého programu v archíve je možné vidieť tzv. Koeficientom obľúbenosti (palec hore), kde 0 – je najmenej obľúbená a 10 – najviac obľúbená relácia.

Do hlavného Menu bola pridaná aplikácia FUN Rádio. Ako už názov napovedá, jedná sa o aplikáciu Fun Rádia, pomocou ktorej je možné počúvať nielen Fun Rádio, ale aj všetky jeho internetové streamy. (Novinky, Running, Live, Rock, Hip-hop, Love Songs, SK – CZ, Pre deti, 80te a 90te roky).

Medzi ďalšie novinky patrí informácia o pravdepodobnosti zrážok v počasí, skrátenie intervalu prepínania medzi jednotlivými stanicami či sprístupnený teletext pre programy cez DVB-T tuner.

SmartTVBox_1_9_11SmartTVBox_1_9_14SmartTVBox_1_9_13SmartTVBox_1_9_12SmartTVBox_1_9_17SmartTVBox_1_9_16

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No to fakt užasny darček, xxx tam pridavaju,ale kvalitne programy ani za………….

  2. Vzdy sa najde niekto kto bude nadavat aj keby neviem co spravili. Box mam a som spokojny. Nove veci vzdy potesia.

Komentáre už nie sú povolené.