Reklama

Slovak Telekom kupuje DIGI Slovakia

Slovak Telekom, najväčší slovenský telekomunikačný operátor, sa po niekoľkomesačných rokovaniach s konzorciom RCS & RDS dohodol na odkúpení 100% podielu spoločnosti DIGI Slovakia.

Táto akvizícia rozšíri telekomunikačnú skupinu Slovak Telekom o ďalšieho významného člena. Popri spoločnostiach Zoznam a Zoznam Mobile orientovaných na on-line obsah a PosAm s ICT službami posilní skupina svoju pozíciu v segmente TV služieb.

Naším cieľom v strednodobom horizonte je rozšíriť naše portfólio a využiť rast vo vybraných strategických segmentoch, akým je aj digitálna televízia. DIGI Slovakia sme si vybrali vďaka jej etablovanej zákazníckej báze a dostupnosti jej služieb. Verím, že jej akvizíciou získajú naši existujúci i budúci zákazníci množstvo výhod. Našou spoločnou ambíciou bude spojiť to najlepšie z technológií, programovej či obsahovej štruktúry digitálnej TV na Slovensku,“ oznámil pri príležitosti akvizície Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:

Slovak Telekom pôsobí na poli digitálnej televízie už ôsmy rok, poskytuje digitálnu televíziu Magio na metalickej, optickej sieti, aj cez satelit. V súčasnosti má viac ako 180 tisíc zákazníkov. V poslednom roku rozširuje platformu Magio aj do mobilnej oblasti prostredníctvom aplikácie Magio TV Go s viac ako 15 tisíc používateľmi.

DIGI Slovakia pôsobí na Slovensku od roka 2006 a poskytuje káblovú televíziu a internet v 10 slovenských mestách. Väčšina jej zákazníkov využíva príjem TV cez satelit. V súčasnosti využíva jej služby TV a internetu viac ako 270 tisíc zákazníkov.

Spoločnosť DIGI Slovakia bude po akvizícii pôsobiť ako nová dcérska spoločnosť a samostatná právna entita.

Rokovania oboch strán boli zavŕšené 14. mája 2013 podpisom akvizičnej zmluvy. Akvizíciu musí odsúhlasiť Protimonopolný úrad Slovenskej republiky.

(Slovak Telekom)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Týka sa to aj satelitného vysielania, alebo iba káblového?

    1. Lojzo – Slovak Telekom získa ako káblovú tak aj satelitnú TV.

  2. aj aj ved v clanku to je citujem:
    Slovak Telekom, najväčší slovenský telekomunikačný operátor, sa po niekoľkomesačných rokovaniach s konzorciom RCS & RDS dohodol na odkúpení 100% podielu spoločnosti DIGI Slovakia.

  3. super…
    cca 2000euro mi digi dlhuje takže sa asi môžem s nimi rozlúčiť nadobro 🙁

  4. Čo to v praxi znamená pre abonentov DIGI Slovakia ?

Komentáre už nie sú povolené.